Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen'den toplu görüşme açıklaması

Haber Giriş : 08 Ağustos 2008 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 15 Ağustos'ta yapılacak toplu görüşmelerle ilgili olarak, ?Başbakandan ve hükümetten verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz? dedi.

- Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 15 Ağustos'ta yapılacak toplu görüşmelerle ilgili olarak, ?Başbakandan ve Hükümetten verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz? dedi.

Kamu personeli sendikaları, 1.5 milyon memurun merakla beklediği toplu görüşmeler için 15 Ağustos'ta hükümetle masaya oturuyor. Görüşmelerde Türkiye Kamu-Sen başkanlığında, KESK ve Memur-Sen'in katılımıyla yapılacak. Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk-Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ANKA'ya yaptığı açıklamada, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu gereğince yapılan toplu görüşmelerin yedinci kez gerçekleştirildiğini belirterek, hükümetin, kamu çalışanlarının ?haklı sesine? kulak vermesi gerektiğini söyledi. Koncuk, iktidarın ikinci dönemini yaşayan AKP hükümetinin, 4688 sayılı yasanın memur sendikacılığına dar geldiğini anlaması gerektiğini kaydederek, ?Hükümet, katılımcı demokrasinin gereğini yerine getirmeli, grev, toplu sözleşme ve memura siyaset hakkını tanıyan yasal düzenlemeleri gerçekleştirmelidir. Zaten sayın Başbakanın da 2004 yılında sendika kanununda düzenleme yapma doğrultusunda kamu çalışanlarına verilmiş bir sözü vardır. Çalışanlar, dört yıl gecikmeli de olsa sayın Erdoğan'ın sözünü tutmasını beklemektedir. Çalışanlar sayın Başbakandan ve hükümetten verilen sözlerin tutulmasını beklemektedir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber