Eğitim Bir Sen: Üniversitelerdeki Ergenekon izlerinin silinmesinden yanayız

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2008 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Bir Sen Genel Sekteri Halil Etyemez, üniversitelerdeki Ergenekon izlerinin tamamen silinmesinden yana olduklarını söyledi.

Etyemez, rektör atama tartışmalarının amacından saptırılarak bir krize dönüştürülmesinin kimseye fayda sağlamayacağını kaydetti.

Rektör atamaları ile ilgili tartışmaya Eğitim Birsen de katıldı. Genel Sekreter Halil Etyemez, "Oturduğu koltuğu hak etmeyenler, görevleri dışında her türlü işle iştigal edenler koltuklarını kaybedince huysuzluk çıkarmaya başladılar" diyerek atanamayan rektörlerin tepkilerine cevap verdi.

Akademik çalışmalar yapacaklarına "Ordu Göreve" pankartlarıyla gündeme gelenlerin hak ve hakkaniyetten söz etmelerinin kamuoyuna inandırıcı gelmediğini aktaran Etyemez, atanamayan rektörlerin bilim yerine siyaset yaptığını öne sürdü.

Açıklamasında, Eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç ve Cumhurbaşkanı A. Necdet Sezer'in atamalarına da atıfta bulunan Etyemez şunları söyledi:

"Rektör seçimlerinde bulundukları üniversitelerde yüksek oy aldıkları halde YÖK Eski Başkanı Erdoğan Teziç tarafından Çankaya'ya sunulan listelerde isimleri bulunmayan ve atanamayanların durumuna ses çıkarmayanlar ve bulundukları üniversitelerde sadece 1-2 oy aldıkları halde YÖK yönetimi tarafından Cumhurbaşkanlığına teklif edilen bilim adamları Cumhurbaşkanı A. Necdet Sezer tarafından rektör olarak atandığında bu olup bitenlere ses çıkarmayanlar hafıza kaybına uğramış olmalılar ki, haktan adaletten, demokrasiden bilimden bahseder oldular. Düze sesiz kalanların bugün ortaya çıkıp konuşmaları bir çifte standarttan başka bir şey değildir."

Bazı basın yayın organlarının rektör atamalarına ilişkin kasıtlı yayınlarına da bir anlam veremediklerini belirten Etyemez, Eğitim Bir Sen olarak üniversitelerdeki Ergenekon izlerinin tamamen silinmesinden yana olduklarını dile getirdi.

Üniversiteyi siyaset arenasına, ideolojik tavırlarıyla okulları kışlaya çevirenlerin ve yolsuzluğa bulaşanların seslerini yükseltmelerinin geride bıraktıklarının üstünü örtmeyeceğini belirten Halil Etyemez,

"Siyasete bulaşmak yerine bilimsel araştırmalara ağırlık verilmesini, üniversitelerin özgür platformlara dönüştürülmesini, insanların şekilleriyle görüntüleriyle değil, fikirleriyle ilgilenilmesini sağlayacak bilim yuvalarının bir an önce Türkiye'nin gündemine yerleştirilmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Etyemez, yeni rektörler ile ilgili beklentisini, "Mevcut tartışmaların dışında kalarak, özlenen bir üniversite için çaba göstermeleri ve buna yoğunlaşmaları hepimizin beklentisidir" sözleriyle dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber