12 Ağustos 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 12 Ağustos 2008 08:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CUMHURBAŞKANI GÜL'E GÜRCİSTAN BRİFİNGİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Gürcistan'ın Güney Osetya bölgesinde Rusya ile Gürcistan arasında sürmekte olan çatışmalar ve son gelişmelere ilişkin brifing veriliyor. (Saat: 11.00)

-ORGENERAL BÜYÜKANIT'IN VEDA ZİYARETLERİ SÜRÜYOR

-Görev süresi 30 Ağustos'da dolacak olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt veda ziyaretleri kapsamında Cumhurbaşkanı Gül'ü ziyaret ediyor. (Saat: 15.30)

-9 ŞEHİT TOPRAĞA VERİLİYOR

-Erzincan'da yola döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlaması ile şehit olan biri yarbay 9 askerin cenazeleri memleketlerinde toprağa veriliyor.

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULU

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı Ahmet Tıktık'ı kabul ediyor. (Saat: 16.30)

-YÖK 69 REKTÖR ADAYINI BELİRLİYOR

-YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplanacak olan YÖK Genel Kurulu, yeni kurulan 23 üniversite için 523 aday arasında 3'er isim belirleyerek Köşk'e gönderecek. 523 adayın 73'ü Yalova Üniversitesi'ne rektör olmak amacıyla başvurdu. Yalova'yı 46 aday ile Bartın, 44 aday ile Karamanoğlu Mehmetbey, 39'ar aday ile de Nevşehir ve Osmaniye Korkut Ata üniversiteleri izledi. En az başvuru ise 3 rektör adayı ile Hakkari Üniversitesi için yapıldı. (Saat: 10.30)

-SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI'NDA DEVİR TESLİM TÖRENİ

-Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda Komuta Devir Teslim Töreni düzenleniyor. (Saat: 13.15)

-FİNANSAL YATIRIM ARAÇLARININ GETİRİ ORANLARI BELLİ OLUYOR

-TÜİK, Temmuz ayına ilişkin Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranlarını açıklıyor. (Saat: 10.00)

-KESK KEY ÖDEMELERİ İLE İLGİLİ DAVA AÇIYOR

-KESK Konut Edindirme Yardımı ile ilgili olarak Danıştay'a dava açıyor. Dava dilekçesinin Danıştay'a sunulmasından önce KESK Başkanı Sami Evren basın açıklaması yapıyor. (Saat: 11.00)

-BEM-BİR-SEN 2008 TOPLU GÖRÜŞMELERİ TALEPLERİNİ AÇIKLIYOR

-Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası, 2008 yılı toplu görüşme taleplerini Hotel Mola'da düzenleyeceği basın toplantısında açıklıyor. (Saat: 9.30)

-ERGENEKON'DA ?TÜRK KADINI" PROJESİ

-Ergenekon operasyonu kapsamında ortaya çıkartılan belgeler arasında ?Türk Kadını Mastır Planı? yer aldı. Ergenekon İddianamesi kapsamında gözaltına alınan birçok kişinin bilgisayarlarında bulunan Mastır Planı'na göre Türk kadınının eksik yönü olarak, ?Toplumsal ruh yapısı olarak geçmişi ve günü yaşayan, gelecek için beklenti ve güvenleri olmayan toplumsal pasiflik içerisindedirler? açıklamasında bulunuldu. Planda, ?Türklük ve vatan sevgisi ruhlarının diplerinde bir anıt gibi durmaktadır? denildi.

-Mastır Planı'nda amaç ise, ?Türk kadınım toplumsal alışkanlıklar ve töreler adı altında ?sosyal pasif hale gelmiş yapıdan kurtarmak ve onları sosyal yaşamda dominant dinamikler-etkin yapı taşları' haline? getirmek.

-ANAYASA MAHKEMESİ ÜYELERİNE ?GEREKÇELİ KARAR? MEKTUBU

-Ressam Bedri Baykam, merakla beklenen AKP hakkındaki kapatma davasına ilişkin gerekçeli kararla ilgili olarak Anayasa Mahkemesi üyelerine ?açık mektup? yazdı. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın, AKP kararı açıklanırken, dile getirdiği ?Bu önemli bir ihtardır? sözlerine dikkat çeken Baykam, AKP'ye verilen ?Hazine yardımının yarısının kesilmesi? cezasının AKP'nin anti laik eylemlerinin hızını kesmeyeceği görüşünü savundu.

-Baykam, ?Hazine yardımının yarısının kesilmesi, uzaktan yakından AKP'nin anti-laik icraatlarının hızını kesici bir önlem olarak kabul edilemez. Zaten Sayın Başbakan, karardan sonra yaptığı açıklamalarda hiçbir şekilde Cumhuriyet veya laiklik karşıtı bir odak olmadıklarını söyledi ve suçlamaları hiç üzerine almadı? dedi.

-TOKİ UCUZ KONUT YAPMAK YERİNE 1.5 MİLYAR YTL'LİK ARSA SATTI

-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in, CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz'un soru önergesine verdiği yanıt, Maliye Bakanlığı'nın Ocak ayında yaptığı, arsa üretimi ve toplu konut yapımı amacıyla devredilen arazilerin hiçbir şekilde üçüncü kişilere satışının yapılamayacağı' talimatına rağmen TOKİ'nin ucuz konut yapmak yerine, devredilen arsaların satışına devam ettiğini ortaya koydu.

-Bakan Çiçek'in verdiği bilgiye göre, TOKİ'ye Emlak Bankası, Arsa Ofisi ve Maliye Bakanlığı'nca bedelsiz devredilen arazi miktarı 233 milyon 869 bin 88 metrekareyi buldu. TOKİ, bedelsiz devredilen arazilerin satışından ise 1.5 milyar YTL gelir elde etti.

-YABANCILARIN BORSA'DAKİ NET ALIM İŞLEMLERİ 15 AYIN ZİRVESİNE ÇIKTI

-Yabancı yatırımcılar Temmuz ayında İMKB'de son 15 ayın en yüksek net alımını gerçekleştirdiler. Net alımları 628,3 milyon dolara ulaşan yabancıların yedi aylık dönemde borsadaki işlemleri ise net 475,5 milyon dolarlık satışla sonuçlandı. Yabancıların yedi aylık işlem hacmi de 98 milyar 452 milyon dolara yükseldi.

-MİLLİ PİYANGO'DA 2.5 MİLYAR YTL'LİK HASILAT İÇİN YARIŞILACAK

-Milli Piyango'nun bu ay içinde başlayacak ihale sürecinde hasılatın yüzde 17'sinin 10 yıl süreyle özel sektöre devri öngörüldü. Böylece şirketler mevcut tutar ile 2.5 milyar YTL'lik hasılat için yarışacaklar.

-Milli Piyango'da işletme hakkının devredileceği şirkete yeni oyunlar düzenleme hakkı tanınacağından gelir daha da yükselecek. Bu çerçevede ihaleye girmek için mali güce sahip olma kriteri aranacak.

-HAKSEN: ?SENDİKALAR, TOPLU GÖRÜŞMELERDE ABARTILI TALEPLERLE REKLAM YAPMASIN?

-Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Ayhan Çivi,

geçen yıl olduğu gibi bu yıl da toplu görüşmelerin sendikaların talep yarışına sahne olacağını ifade ederek, sendikaların abartılı ve gerçeklerden uzak isteklerinin "reklama dönüşeceğini" söyledi.

-ÇİN GELECEK YIL DÜNYANIN EN BÜYÜK İMALATÇISI OLACAK

-ABD'li danışmanlık şirketi Global İnsight'in tahminlerine göre, Çin, beklenenden dört yıl önce 2009 yılında ABD'yi geride bırakarak dünyanın en büyük imalatçısı haline gelecek.

-DANIŞTAY: ÖZEL GÜVENLİK, MEMUR GİBİ ÇALIŞTIRILAMAZ

-Danıştay 1. Dairesi, belediyede görev yapan özel güvenlik işçilerini memur gibi çalıştıran İskenderun Belediye Başkanı hakkında yargılama vizesi verdi.

-ANADOLU LİSELERİ ÖĞRETMEN SINAVINDA 4 SORU İPTAL

-Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri, Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Seçme Sınavı'nda 4 soru yanlış olduğu gerekçesiyle iptal edildi. Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Daire Başkanı Nadir Çalış, söz konusu soruların her aday için doğru olarak kabul edileceğini açıkladı.

-BEBEKLERDEN SONRA ŞİMDİ DE SAĞLIK PERSONELİ RİSK ALTINDA

-Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi'nde enfeksiyon kaynaklı bebek ölümlerinin ardından, sağlık personelinin de risk altında olduğu bildirildi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Danışma Kurulu Üyesi, Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Cemal Hüseyin Güvercin, yapılan incelemelerde saptanan bakterilerden birinin antibiyotiğe karşı direncinin yüksek olduğunu ve bunun bebeklerde olduğu gibi sağlık çalışanlarını da risk altında bıraktığını vurguladı.

-YENİ DİŞ LAZERİ İLE DİŞÇİ KORKUSU TARİHE KARIŞIYOR

-Yeni diş lazeri anesteziye alerjisi olanlara, kronik hastalıkları nedeniyle anestezi uygulanması riskli bulunanlara, hamileliğinin ilk 3 ayında diş tedavisi gerekenlere ve dişçi koltuğundan korkanlara umut oldu. Yeni lazer yöntemi, ağrısız, kansız, anestezisiz ve komplikasyon riski düşük tedavi olabilme imkanı sunuyor.

-Diş hekimi Gizem Berk, yeni diş lazeriyle, diş ve diş eti hastalıklarının tedavisinden diş estetiğine kadar her türlü işlemin yapılabildiğini söyledi.

-?ZEYTİNLİ ROCK FEST? 14 AĞUSTOS'TA BAŞLIYOR

-Genç müzikseverlerin merakla beklediği ?Zeytinli Rock Fest?, 14 Ağustos'ta başlıyor. Kurban, Moğollar, Hayko Cepkin, Pentagram, Yüksek Sadakat, Nev ve İhtiyaç Molası gibi birçok profesyonel ve amatör rock sanatçısını ağırlayacak festival, 17 Ağustos'ta sona erecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber