YÖK kuruluş yıldönümünde protesto edildi

Haber Giriş : 05 Kasım 2004 12:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Öğretim Kurulu(YÖK), kuruluş yıldönümünde İstanbul Üniversite önünde düzenlenen eylemle protesto edildi. Eylemde YÖK dayatmacı politika gütmekle suçlandı.

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampusu önünde toplanan İHH, Mazlum-Der, Eğitim Bir Sen İstanbul Şubeleri ile Memur-Sen İstanbul İl Başkanlığı'na üye yaklaşık 100 kişilik grup eylem yaptı. "Üniversiteler bu YÖK'ten kurtarılmalı" şeklinde pankart açan grup adına basın açıklamasını öğrenci Zuhal Çelik okudu. Açıklamada, YÖK'ün kuruluşundan bugüne bilimsel çalışmalarla meşgul olmak yerine öğrencisini ve öğretim görevlisini hizaya getirmekle yükümlü bir mekanizma gibi davranmakla suçlandı.

Açıklamada,"Uluslararası arenada bilimsel bir kurum olarak itibar görmeyen, aksine militer bir yapı olarak algılanan YÖK kaldırılmalıdır. Bu görev de mevcut hükümetindir. Bu görevi yerine getirmemenin gerekçesi ve mazereti olamaz." denildi.

Grup basın açıklamasının ardından alkışlarla YÖK'ü protesto ederek olaysız bir şekilde dağıldı.

ODTÜ'de YÖK protestosu...

ODTÜ'de bir grup öğrenci, YÖK'ün kuruluş yıldönümü nedeniyle kurumu protesto etti.

Üniversitenin fizik bölümü önünde toplanan öğrenciler, pankart açarak, ''Paralı bölümler kapatılsın'', ''Eşit, parasız, bilimsel anadilde eğitim'', ''YÖK'ü de AKP'nin reformlarını da istemiyoruz'' şeklinde sloganlar attılar.

Daha sonra ''ODTÜ'lü öğrenciler'' adına yapılan açıklamada, ''YÖK'ün bulunmadığı, özerk bir üniversite yapısı'' istemi dile getirildi.

Hükümetin, YÖK sistemini değiştirmeye yönelik girişimlerinin de eleştirildiği açıklamada, ''AKP Hükümeti, bizlere ilerici değişimden yana olduğunu göstermeye çalışıyor. Ancak bizler, faşist, baskıcı YÖK'ü tanıdığımız kadar AKP'yi de tanımaktayız'' denildi.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber