600 bin öğrencinin beklediği af Ekim'de

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 16 Ağustos 2008 08:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Çelik, onbinlerce öğrencinin heyecanla beklediği affın tarihini star'a açıkladı: Çalışmalar başladı. Ümit ediyorum ki güz bitmeden bu iş şekle girer. Meclis'in açılmasını bekliyoruz

MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 600 bin kişiyi ilgilendiren öğrenci affıyla ilgili kanun tasarısının hazır olduğunu bildirdi. Çelik biraz daha olgunlaşması gerektiğini kaydettiği tasarının, Ekim ayında açılacak Meclis'e sunulacağını ifade etti.

Çelik, star'a yaptığı açıklamada ÖSS değişikliğiyle ilgili çalışmalar hakkında da bilgi verdi. ÖSS ile ilgili çalışmaların gecikmesinin nedeninin YÖK'ün rektörlük seçimlerine yoğunlaşması olduğunu kaydeden Çelik, değişiklik için YÖK'ün ev sahipliğinde bir ?sistem arama' konferansı yapılacağını bildirdi. Çelik, ?Ümit ediyorum ki, güz bitmeden bu iş şekle girer. Önümüzdeki yıla yetişecek şekilde çalışmalar devam ediyor' dedi.

ÇOCUKLARA SENDROM YAŞATMAYIZ

ÖSS'NİN yeniden yapılandırılmasında uzmanların çalıştığını belirten Çelik, aynı zamanda öğrencileri şoke edici bir kararın alınmaması gerektiğini ifade etti. Çelik, ?Hatırlarsanız, 1998'de ÖSS sisteminde pat diye değişiklik olmuştu. Çocuklara 1998'deki sendromu yaşatamayız' diye konuştu. Öğrenci affıyla ilgili kanun tasarısının hazır olduğunu da belirten Çelik, af için YÖK'ten okulla ilişiği kesilen öğrenciler hakkında bilgi istediklerini ve bu verilere göre tasarıyı hazırladıklarını anlattı.

MECLİS'İN AÇILMASINI BEKLİYORUZ

TASARIYI öncelikli olarak YÖK'le görüşeceklerini dile getiren Çelik, tasarının biraz daha olgunlaşması gerektiğini vurguladı. Çelik, Meclis'in tatilde olduğunu hatırlatarak, ?Tasarıyı aynı zaman Eğitim Komisyonuyla paylaşmamız gerekiyor. Bu nedenle Meclis'in açılmasını bekliyoruz. Eylül'de tasarıyı Meclis'e ve Bakanlar Kuruluna götüreceğiz ve Ekim ayında açılacak Meclis'e tasarıyı sunacağız' diye konuştu.

HACER BAŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber