Acil vakalarda vatandaştan tedavi ücreti istenmeyecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2008 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, devlet ve özel hastanelerde, acil vakalarda vatandaştan tedavi ücreti istenmeyeceğini söyledi.

Suat Kılıç, Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ni ziyaret ederek Başhekim Opr. Dr. Mithat Günaydın'dan bilgi aldı. Kılıç'a ziyaretinde İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu ile AK Parti İlkadım İlçe Başkanı İhsan Kurnaz eşlik etti. Başbakan Erdoğan'ın, hastanelerde acil vakalarla ilgili kesin talimatı olduğunu dile getiren AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, vatandaştan hiçbir şekilde tedavi ücreti istenmeyeceğini hatırlattı.

AK Parti hükümetinin, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla haziran ayında bir genelge yayınladığını belirten Kılıç, "Bu genelgeye göre acil vakalarda vatandaştan hiçbir şekilde ücret istenmeyecek. Sağlık karnesi olan, sosyal güvencesi olan için zaten sorun yok. Ancak hiçbir güvencesi olmayan, cebinde parası da bulunmayan veya varsa bile o an üzerinde olmayan vatandaşı hastane kapısından geri mi çevireceksiniz? Hayır, kesinlikle hayır. Vatandaşın acil tedavileri sorgusuz, sualsiz yapılacak" dedi.

Genelgede, uygulamanın çağdaş sosyal devlet kuramının zorunlu olduğunun altını çizen Milletvekili Kılıç, devlet zor durumdaki vatandaşının yanında, emrinde ve hizmetinde olacağını kaydetti. Yürürlüğe giren yeni hizmete aykırı uygulamalar olması halinde hastaların muhatabının İl Sağlık Müdürü olduğunu söyleyen Kılıç, konuşmasını söyle tamamladı:

"İhtiyaç hissettikleri her zaman vatandaşlarımız şikayet ve önerilerini bize iletmekten de çekinmeyeceklerdir. Bütün sistemlerin amacı insanın mutluluğuna katkı sağlamaktır. Bizim çalışma anlayışımızın ana fikri de budur. İnsan odaklı bir hizmet anlayışı ile hareket ediyoruz. Sağlık politikamızı da insan merkezli olarak şekillendiriyoruz."

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde incelemelerde bulunan Suat Kılıç, hasta ve hasta yakınlarıyla uzun uzun sohbet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber