Çankaya'da zabıtalar muhtara saldırdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2008 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ahlatlıbel Muhtarı Nizam Yılmaz, Çankaya Belediyesi zabıtaları tarafından, kendisi ve bir grup semt sakininin tartaklandığını iddia etti.

Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, Ahlatlıbel Mahallesi'nde, Öysekent üyeleri tarafından alınıp özel imar planı ve altyapısı yaptırılan, parkları ağaçlandırılan yeşil alanların, Çankaya Belediyesince özel okullara tahsis edildiğini ve çevresinin dikenli tel ve çitle kapatıldığını ifade etti. Alanların, ''kamuya ait yeşil alan'' olduğunu savunan Yılmaz, muhtarlığın başvurusu üzerine, Çankaya Kaymakamlığının yaptığı inceleme sonucu bu alanlarda ''müdahalenin önlenmesi''ne ilişkin karar alındığını kaydetti.

Çankaya Belediyesi'nin bu karara ilişkin 1 haftalık ek süre aldığını belirten Yılmaz, ''Yapılan bu işlemlerden dolayı belediye Ahlatlıbel Mahallesi ve muhtarlığını düşman ilan etti. Yaklaşık 1 aydır zabıtalarla mahallede terör estiriyor'' dedi. 18 Ağustos Salı günü küşat müracaatı bulunan ruhsat harçları ödenmiş iş yerlerinin ''ruhsatlarının kasıtlı olarak imzalanmadığını ve iş yerlerinin kapatıldığını'' öne süren Yılmaz, ''Bu duruma itiraz edilince 70 kişilik zabıta ekibi ile bir kısım mahalleli ve ben tartaklandım, giysilerim yırtıldı'' dedi.

Yılmaz, ''parkların işgalini önlemek için yasal mücadele yürüttüklerini'' ifade ederek, ''Belediyenin takındığı tavrı kınıyoruz. Saldırılar durdurulsun. Parklar halkındır. Özel kişilere peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz. Çankaya Belediyesi'nin özel işler için kullanılmasını şiddetle kınıyoruz'' dedi.

-ÇANKAYA BELEDİYESİ'NİN GÖRÜŞÜ-

Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Telek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zabıta ekipleri tarafından mühürlenerek kapatılan 3 iş yerinin ''iş yeri açma ruhsatı''nın olmadığını öne sürerek, ''Herhangi bir kasıtlı davranış yoktur. Eksik evrakın tamamlanması halinde kapatılan market, emlakçı ve hırdavatçı yeniden açılacaktır'' dedi. 18 Ağustos Salı günü iş yerini mühürlemeye gelen 4 zabıta ekibine mahalle halkı ile muhtar Nizam Yılmaz'ın itiraz ettiğini ve aralarında arbede çıktığını belirten Telek, ''Zabıta arkadaşlarımız anons ederek saldırıya uğradıklarını ve yardım istediklerini söylediler. Jandarmaya durumu bildirdik ve bölgede bulunan zabıta ekiplerinden 14 kişi olay yerine gelerek müdahalede bulundu. Muhtar Yılmaz ve mahalle halkı arasında arbede yaşandı'' dedi.

Telek, muhtar ve bir kısım mahalle halkının ''görevli memuru engelleme'' gerekçesiyle jandarmada ifadelerinin alındığını bildirerek, özel okulların bitişiğindeki yeşil alanlarda park düzenlemesi yapılacağını ve buraların herkesin kullanımına açık olacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber