21 Ağustos 2008'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 21 Ağustos 2008 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-MGK TOPLANIYOR

-Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında İstanbul Harp Akademileri Komutanlığı'nda toplanıyor. (Saat: 13.30)

-ROMANYA CUMHURBAŞKANI BASESCU TÜRKİYE'DE

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çalışma ziyareti kapsamında Türkiye'de bulunan Romanya Cumhurbaşkanı Traian Basescu ile Çırağan Sarayı'nda bir araya geliyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, görüşmenin ardından basın toplantısı düzenliyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, Romanya Cumhurbaşkanı Traian Basescu ile çalışma yemeğinde bir araya geliyor. (Saat: 19.30/20.30/21.00)

-TOPLU GÖRÜŞMELERDE İKİNCİ TUR BAŞLIYOR

-Hükümet ile kamu çalışanları konfederasyonları arasında yürütülen toplu görüşmelerin ikinci turu başlıyor. KESK'in toplu görüşmeleri protesto ederek ilk günden masayı terk etmesi üzerine kamu çalışanlarını, Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen temsil ediyor.

-Başbakanlık'ta yapılacak olan toplu görüşmelere hükümet adına Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu katılıyor. Toplantıda daha önce belirlenen başta mali ve sosyal haklar olmak üzere 5 gündem maddesi masaya yatırılıyor. (Saat: 10.30)

-18 BİN 193 ÖĞRETMEN ATANIYOR

-Milli Eğitim Bakanlığı, 18 bin 193 öğretmenin atamasını bilgisayar ortamında yapıyor. Atamalar nedeniyle düzenlenecek olan törene Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de katılıyor. (Saat: 10.00)

-CHP'DEN FINDIK FİYATLARI İLE İLGİLİBASIN TOPLANTISI

-CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim ve Muğla Milletvekili Gürol Ergin, ?hükümetin açıklayamadığı fındık fiyatları ve fındık üreticileri? ile ilgili basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.30)

-KESK'İN ?TOPLU SÖZLEŞME? PROTESTOSU

-Kesk, toplu görüşmelerin ikinci gününde ?toplu sözleşme haklarının verilmemesi? nedeniyle hükümeti tüm yurttaki AKP il binalarına yürüyerek protesto ediyor. Ankara'daki eylemde Kesk üyeleri Sakarya'dan AKP İl Başkanlığı'na kadar yürüyerek siyah çelenk bırakıyorlar. (Saat: 12.30)

-TİM BAŞKANVEKİLİ BÜYÜKEKŞİ'NİN BASIN TOPLANTISI

-Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanvekili Mehmet Büyükekşi, 9 Eylül'de yapılacak olan TİM seçimleri öncesi, başkan adayı olup olmayacağı konusundaki kararını, Ceylan Intercontinental Otel'de yapacağı basın toplantısı ile açıklıyor. (Saat: 09.30)

-AKP'NİN YENİ ?AB YOL HARİTASI? TASLAK ÇALIŞMASI TAMAMLANDI

-AKP Hükümeti anayasal değişikliklerinin de içinde yer alacağı ?Katılım Ortaklığı Belgesi? adı altında hazırladığı ?AB Yol Haritası? taslak çalışmasının detayları belli olmaya başladı. 400 sayfalık taslak çalışmasında A'dan Z'ye her türlü kriter yer aldı. Avrupa Komisyonu tarafından da destek verilen taslak çalışmasında AB müktesebatının öncelikleri doğrultusunda hazırlandı.

-400 sayfalık taslakta, ?Siyasi Kriterler, Ekonomik Kriterler, Üyelik Yükümlülüklerini Üstlenebilme Yeteneği,? başlıkları yer aldı. Ekonomik kriterlerde taşımacılık, ulaşım, güvenlik, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesinde ise kaynaklara yer verildi. Ulusal kaynak ve AB kaynak değerleri gösterildi.

-MERKEZ SOLDA BİTMEYEN ?YENİ PARTİ? TARTIŞMASI

-Son birkaç yıldır merkez solda varolan partiler dışında alternatif arayışlar sürerken, bu arayışların bir türlü somutlaştırılamaması yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Özellikle Anayasa Mahkemesi'nin AKP'yi kapatmamasının ardından gözlerin çevrildiği Abdüllatif Şener hareketinin ardından şimdi yeniden merkez solda da yeni parti tartışmaları gündeme geldi.

-Diğer yandan, yeni parti arayışları içinde isimleri geçen, Gaziantep eski Belediye Başkanı Celal Doğan, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve CHP'li Abdülkadir Ateş, iddiaları reddettiler. Sarıgül, yerel seçimlere hazırlandığını belirtirken, Celal Doğan da, ?Çalışma yok, benim içinde olmam söz konusu değil? dedi. Abdülkadir Ateş de tatilde olduğunu ve gelişmelerden haberinin bulunmadığını ifade etti.

-MEB, GÖREVDE YÜKSELME SINAVI HAZIRLIKLARINA BAŞLADI

-Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın, 2008 yılı içinde görevde yükselme sınavı yapılması ile ilgili olarak çalışmaların başlatıldığını açıkladı. Yalçın, söz konusu sınavla ilgili tarihin ise henüz belirlenmediğini kaydetti.

-Yalçın, bir önceki dönemde şef kadrosuna atanmasına karşın, yargı kararı neticesinden görevinden alınan 571 kadroya ise yeni yapılacak sınav sonrası atamanın yapılacağını açıkladı.

-KİŞİSEL PİN KODUNA GÖRE, GÜL UTANGAÇ, ERDOĞAN ŞEFKATLİ, BAYKAL DİSİPLİNLİ

-Kişisel Gelişim Uzmanı Mercan Özgür, kişilerin doğum tarihlerinin aynı zamanda onların pin kodları olduğunu söyleyerek, bu pin kodunun tüm kişisel özellikleri ortaya çıkarabileceğini bildirdi. Güney Afrikalı Matematik ve Fizik Profesörü Dougles Forbes tarafından geliştirilen kişisel pin kodunun Türkiye'deki 3 uygulayanından biri olan Mercan Özgür, ?Pin kodu bir kişinin sadece doğum tarihi ve cinsiyetini bilerek o kişinin kişisel özelliklerini tüm detaylarıyla ortaya çıkaracağı bir yöntem. Ruhunun DNA şifresi çözülmüş oluyor bu yöntemle? dedi.

-Liderlerin doğum tarihlerine göre kişisel özelliklerini yorumlayan Özgür, kişisel pin kodlarına göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün utangaç bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Kişisel pin koduna göre, Başbakan Erdoğan, sahneyi iyi kullanıyor, girdiği ortamda kendini fark ettiriyor, sözlerinde mutlaka şefkat unsurunun olmasına dikkat ediyor. CHP Lideri Baykal ise, dışarıdan bakıldığında ciddi görünüyor; ancak yakından tanıyanlar için esprili ve iyi niyetli. Baykal ayrıca işlerinde disipline de büyük önem veriyor.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber