Sağlık-Sen, döner sermaye gelirlerinin artırılmasını istiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2008 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık-Sen, hastanelerde uygulanan döner sermaye gelirlerinin sağlık çalışanları arasında dağılımının, tabip dışı personel için yüzde 150'nin altında olmasını protesto etti.

Ankara Numune Hastanesi önünde toplanan Memur Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı Sağlık-Sen üyesi bir grup memur basın açıklaması yaparak, performansa dayalı döner sermaye ek ödemesi sisteminin adaletsiz olduğunu, tabip dışı personelin aldığı payın oranının arttırılmasın istedi.

Yapılan basın açıklamasında, döner sermaye gelirlerinin personele yapılacak ek ödemenin tavan oranlarının, 'klinik şefleri için yüzde 800, uzman tabip için yüzde 700, pratisyen tabip için yüzde 500, tabip dışı personel için ise yüzde 150'sini geçemez' hükmünün adaletsiz olduğu vurgulandı.

Tabip dışı personelin döner sermayeden aldığı payın az olduğunun ifade edildiği açıklamada, bu miktarın teşvik yerine bir ceza haline dönüştüğü vurgulandı.

Tabip dışı personelin tavan oranlarının yükseltillmesi konusunda Maliye Bakanlığı'nın neden bu kadar direndiğinin anlaşılamadığının altının çizildiği açıklamada, bu ödemelerin kurumların döner sermayelerinden yapıldığı için genel bütçeye hiçbir ek yük getirmeyeceği vurgulandı. Slogan atmayan memurlar, yapılan basın açıklamasının ardından sessizce dağıldılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber