Bakan Faruk Çelik: Amacımız imkanları işçi ve memurlarımıza dönük kullanmaktır

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2008 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, hükümetin memurlara yaptığı zamların takdirle karşılandığını belirterek, "Amacımız Türkiye şartlarını genişletmek, bu imkanları işçi ve memurlarımıza dönük kullanmaktır" dedi.

Bakan Çelik, 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın ölüm yıl dönümü nedeniyle Gemlik'e bağlı Umurbey beldesindeki anıt mezarda düzenlenen anma töreninin ardından gazetecilerin konuyla ilgili sorularını değerlendirdi.

Memur sendikalarıyla görüşmelerin sürdüğünü hatırlatan Bakan Çelik, şöyle konuştu: "Ay sonuna kadar bir süre var. Büyük anlamda sağlıklı bir değerlendirme süreci yaşanıyor. Öyle tahmin ediyorum ki, önümüzdeki hafta içinde bakanlar kurulunda bir değerlendirme yapılacak. Ona göre de nihai bir karar alınır. Fakat görüşmelerin öncesinde hükümetin memur maaşlarına yaptığı zam, ayarlama ve düzenlemeler, alt gelir gruplarını yukarı taşıma konusunda attığı adımlar, öyle tahmin ediyorum ki memur kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımız tarafından takdirle karşılanmıştır." Görüşmelerin sağlıklı şekilde sonuçlanacağına inandığını aktaran Bakan Çelik, "Amacımız Türkiye şartlarını genişletmek, bu imkanları işçi ve memurlarımıza dönük kullanmaktır. Bu arada geçen 5- 6 yıllık iktidar döneminde, ücretlerin nerelerden geldiğini, işçi ve memurun enflasyona ezdirilmediğini herkes bilmektedir." diye konuştu.

Bakan Çelik, daha sonra Gemlik Belediyesi tarafındana yaptırılan Sosyal Yaşam Merkezi'nin temel atma törenine katıldı. Burada halka seslenen Bakan Çelik, Türkiye'nin 2008 yılında önünü göremez bir hale getirildiğini savundu. Ülkenin kendi iç çekişmeleriyle uğraştığı sırada kapatma davası nedeniyle 2007-2008 yılını kayıp yıllar olarak geride bıraktıklarını, tam 'bitti, artık hizmet için kolları sıvayalım' dendiği sırada da Kafkaslar'da önemli sorunlar çıktığını ifade etti.

"KAFKASLAR'DAKİ POLİTİKAMIZI 70 MİLYON GURURLA İZLEDİ"

Ülkenin yönetiminde olanların muhtemel sıkıntıları gözönüne alarak program yapması gerektiğini vurgulayan Bakan Çelik, her alanda hazırlıklı olan hükümetin bu problem karşısında da 'yalan yanlış haberler'e rağmen önemli adımlar attığını ve herkesin bu adımları gururla izlediğini dile getirdi.

Basının 'Putin Başbakan Erdoğan'ın telefonuna çıkmıyor' şeklindeki haberini eleştiren Bakan Çelik, şöyle devam etti: "Kendimizi küçültücü, kendimize zarar verici yayınlara karşı, olayın ne olduğunu çok kısa sürede herkes gördü. Başbakanımızın bir gün içinde Kafkaslara barışın ve huzurun gelmesi için ortaya koyduğu performansı 70 milyon vatandaşımız gururla izledi. Türkiye'ye bu yakışır, böyle başbakanlık yakışır diye. Çevremizdeki hadiselere karşı duyarsızlık olmaz. Gerek siyasi, gerekse ekonomik hadiselere karşı tabii ki duyarlı olacağız. Onların vatandaşa en az şekilde olumsuz yansıması için gerekli tedbirleri almamız gerekiyor. Ama diğer açından da yurt içinde yatırımlar, kalkınma hamlelerini devam ettirmemiz gerekiyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber