23 Ağustos 2008'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 23 Ağustos 2008 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKAN ERDOĞAN RİZE'DE

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP Güneysu İlçe Başkanlığı Kongresi'ne katılıyor.

-Başbakan Erdoğan daha sonra, sırasıyla İkizdere Ridos Termal Otel, Kendirli Sağlık Ocağı, İyidere Mukaddes Kalkavan Sağlık Merkezi ve Tariş Ayma Mağazası Rize Şubesi'nin açılış törenlerine katılıyor. (Saat: 11.00/13.00/15.00/17.00/18.30)

-TÜRK EĞİTİM-SEN BAŞKANI KONCUK'UN BASIN TOPLANTISI

-Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, okul masraflarına ilişkin Eğitim-Sen tarafından hazırlanan raporu düzenleyeceği basın toplantısı ile açıklıyor. (Saat: 11.00)

-KAMU-SEN BAŞKANI AKYILDIZ'IN BASIN TOPLANTISI

-Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, toplu görüşmeler süreci ile ilgili basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-MECLİS YENİ YASAMA YILINDA AB UYUM YASALARI İÇİN ÇALIŞACAK

-Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğinde, ?Yol Haritasını? belirleyen Hükümet Ulusal Program çerçevesinde hazırladığı paket için start verdi. 400 sayfalık taslak çalışma ilgili bakanlara son şeklini vermeleri için sunuldu. Çalışmalar Meclis'in yeni yasama yılına kadar ivedilikle hazırlanarak Meclis'e sunulacak.

-Meclis'in yeni yasama yılı faaliyet takvimini Hükümetten gelecek Ulusal Program paketi belirleyecek. Değişiklikler Meclis gündemine; AB Uyumu ile odaklı olarak getirilecek. Anayasal değişikliklerin de içinde yer alacağı pakette şu anda Meclis gündeminde de bekleyen pek çok tasarı ve teklif bulunuyor. Siyasi kriterler adı altında toplanan yasal düzenlemeler arasında Siyasetin finansmanı, mal bildirimi ve siyasi etik komisyonunun kurulması, Siyasi Partiler Yasası, Kamu denetçiliği ve dokunulmazlıklara yeni kriterler gibi önemli değişiklikler yer alıyor.

-BAŞBAKANLIK TÜRKİYE'DE "ETİK DIŞI" DURUM TESPİT EDEMEDİ

-Kamu görevlilerinin etik davranış ilkelerine aykırı uygulamalarının önlenmesi, kamu görevlilerinin görevlerini yürütürken uymaları gereken etik davranış ilkelerini belirlemek amacıyla Başbakanlık bünyesinde kurulan Kamu Görevlileri Etik Kurulu, 3 yıl boyunca Türkiye'de hiçbir etik davranış ilkelerine aykırılık tespit edemedi.

-Cumhurbaşkanı, TBMM üyeleri, Bakanlar Kurulu üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ve yargı mensupları ile üniversitelerle ilgili inceleme yapamamasının yanı sıra sadece en az genel müdür veya eşiti seviyedeki kamu görevlileri hakkında inceleme yapabilen kurul yargıya intikal etmiş dosyalara da bakamıyor. 3 yıl boyunca 265 başvurunun yapıldığı kurul bunların 219'unu yasal olarak inceleyemezken, incelediği dosyalardan hiçbirinde de etik dışı davranış tespit edemedi.

-DSP'Lİ BÜYÜKERŞEN'DEN ?İŞBİRLİĞİ? ÇAĞRISI

-Eskişehir'in DSP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, yerel seçimler öncesinde gündeme gelen ?transfer? söylentileri için ?Bu işler transferlerle olmaz? derken, AKP dışındaki partilere yerel seçimlerde ?işbirliği? yapma çağrısında bulundu.

-Prof. Dr. Büyükerşen, kendisinin şu ana kadar hiçbir siyasi partiyle görüşmediğini söyledi ve ?Önemli olan iktidar partisinin bugün yerel yönetimlerdeki hakimiyetini azaltmaktır ve daha demokratik yerel yönetimler terkibine imkan sağlamaktır? dedi.

-ORDU BELEDİYE BAŞKANI SEYİT TORUN: ?DSP'Lİ OLARAK GÖREVİMİN BAŞINDAYIM?

-Yerel seçimlere az bir zaman kala, CHP ve AKP başta olmak üzere pek çok partiden teklif alan Ordu'nun DSP'li Belediye Başkanı Seyit Torun, ?Mevcut partimizde görevimizi devam ettireceğiz? dedi. Torun, seçime kısa bir süre kala siyasi parti değişikliğini doğru bulmadığını söyledi.

-MÜTEAHHİTLER, YILIN İLK YARISINDA YURT DIŞINDA 20 MİLYAR DOLARLIK İŞ ALDI

-Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitlerin yılın ilk yarısında yurt dışından yaklaşık 20 milyar dolarlık iş aldığını belirterek, Rusya-Gürcistan arasındaki gerginliğin de bölgedeki yatırımlarını etkilemediğini söyledi.

-EĞİTİM-İŞ'TEN SENDİKALARA ?ORTAKLIK? ÇAĞRISI

-Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, Eğitim Kurumları Yöneticileri Yönetmeliği'nde son 3 yıldır sorun yaşandığı gerekçesiyle, eğitim sendikaları başkanlarına mektup göndererek, ?Tabanının özlemlerini giderecek bir yönetmelik taslağı hazırlamak üzere, sendikaların temsilcilerinden oluşan bir çalışma grubu kurulması? önerisinde bulundu. Adıbelli, yönetici atama yönetmeliğinin hazırlanmasında eğitim sendikalarına ?ortaklık? çağrısı yaptı.

-EK ZAMDA MEB UNUTULDU, PERSONEL, MÜDÜRÜNDEN ÇOK MAAŞ ALIR OLDU

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ?eşit işe eşit ücret? zamları eğitimde tersine işledi. Ek zamlardan MEB'e bağlı şube müdürleri ve milli eğitim müdürleri gibi yöneticilerin yararlanamaması nedeniyle bir şube müdürü ile memur aynı maaşı almaya başladı. Bir okul müdürü ortalama 2 bin 100 YTL maaş alırken, İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin ise ortalama maaşı bin 600 YTL'de kaldı.

-SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN DÜZENLEMESİ TÜP BEBEK MERKEZLERİNİ İKİYE BÖLDÜ

-Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Doğum Hastanesi'nde bir ayda 49 bebeğin hayatını kaybetmesinin ardından Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, embriyo transferi sayısının 3'ten 2'ye indirileceğini ve tüp bebek merkezlerine ilişkin yeni kuralların getirileceğini açıklaması üzerine tüp bebek merkezleri ikiye bölündü. Düzenlemeyle merkezlere, riskli gebenin takip edilebileceği, doğumun ve gerekiyorsa bebeğin yoğun bakımının da yaptırılabileceği bir merkez olması şartının koşulacağının açıklanmasının ardından, birçok tüp bebek merkezi bu uygulamaya karşı çıkarken, bazıları ise düzenlemeye destek verdi.

-Maya Tüp Bebek Merkezi Tıbbi Direktörü Op. Dr. Osman Denizhan Özgün'den Sağlık Bakanlığı'nın taslak halinde olan uygulamasına destek geldi. Bakanlığın konuya ilişkin çalışmalarını, yerinde bir karar olarak nitelendiren Op. Dr. Osman Denizhan Özgün, ?Bir tüp bebek merkezinin asıl amacı, hastanın sadece gebe kalmasını sağlamak değil, çiftlerin evlerine canlı ve sağlıklı bebek götürebilmelerini temin etmektir? dedi.

-İŞ BANKASI KÜLTÜR YAYINLARI'NDAN SES GETİRECEK YENİ NEHİR SÖYLEŞİLER

-İş Bankası Kültür Yayınları 2008 bitmeden ses getirecek bir dizi nehir söyleşi kitabı daha çıkarmayı planlıyor. Can Dündar'ın söyleşisini gerçekleştirdiği Erdal İnönü kitabı, İnönü'nün ölümünün birinci yılı olan Kasım 2008'de okurlarla buluşacak. Yayınlanmayı bekleyen nehir söyleşiler arasında eski YÖK Başkanı İhsan Doğramacı, Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi, Borusan Holding'in kurucusu Asım Kocabıyık, Bilgi Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanı Latif Mutlu ve Prof. Dr. Emre Kongar kitapları da yer alıyor.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber