Kavurucu sıcak çarşamba gidiyor

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 25 Ağustos 2008 08:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afrika'dan gelen sıcak dalgasıyla boğulan İstanbullular çarşambadan itibaren nefes alabilecek

İSTANBUL - Türkiye genelinde etkili olan kavurucu sıcaklar, aşırı nemle birleşince, İstanbul'da nefes almak zorlaştı. Sıcaklığın çarşambadan itibaren mevsim normallerine dönmesi bekleniyor. Uzmanlar bunaltıcı havaya, Kuzey Afrika'dan gelen sıcak dalgaysıla poyrazın gecikmesinin neden olduğunu söyledi.

Devlet Meteoroloji İşleri İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, dün ve önceki gün İstanbul'daki hava sıcaklığının 34-35 dereceyi bulduğunu belirtti. Her yıl 15 Ağustos'tan itibaren görülen kuvvetli poyrazın bu yıl ay sonuna kaydığını anlatan Yıldırım, bu nedenle kavurucu havanın etkisini sürdürebildiğini kaydetti. Yıldırım, çarşamba günü, kuvvetle esmeye başlayacak poyrazla birlikte sıcaklıkların 28 dereceye yani mevsim normallerine ineceğini müjdesini verdi. Hava sıcaklıklarının bugün ve yarın 31 derece olacağını ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti:

?Bu tür sıcaklık dalgalanmaları normal. Kuzey Afrika üzerinden gelen hava dalgaları yazın belli bölgelerde sıcaklık yükselmelerine neden oluyor. Kışınsa Balkanlar veya Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava kütlyesi de sıcaklığı hissedilir derecede düşürüyor. İstanbul'daki sıcaklık artışı, bu sıcaklık dalgalarının değişmesinden kaynaklanıyor. Bu hafta rüzgar etkili olacak ve bu rüzgar sıcaklığı düşürecek. Salı günü (yarın) öğle satlerinden itibaren düşüş başlayacak.?

Aşırı sıcaklar tatil bölgelerini de kavurmaya devam ediyor. Antalya'da nem oranı yüzde 50'ye?ulaşırken Muğlanın ilçelerinde termometreler gölgede 42'yi gösteriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber