25 Ağustos 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 25 Ağustos 2008 08:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-EKONOMİ KOORDİNASYON KURULU TOPLANIYOR

-Ekonomi Koordinasyon Kurulu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren başkanlığında toplanıyor.

-Bakan Ekren, Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısının ardından ?Tekstil, Hazır Giyim, Konfeksiyon Değişim ve Dönüşüm Strateji Belgesi?ni Türkiye İstatistik Kurumu'nda düzenlenecek toplantı ile açıklıyor. (Saat: 14.00)

-TUNUS KÜLTÜR BAKANI ACHOUR TÜRKİYE'DE

-Tunus Kültür ve Kültürel Varlıkları Koruma Bakanı Mohamed Ben Achour Türkiye'de. Achour, TBMM Başkanı Köksal Toptan tarafından kabul ediliyor.

-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Tunus Kültür ve Kültürel Varlıkları Koruma Bakanı Mohamed Ben Achour bir araya gelerek, Kültürel Değişim Programının Yenilenmesi Protokolü imzalıyor. (Saat: 16.00/17.00 )

-TOPLU GÖRÜŞMELERDE ÜÇÜNCÜ TUR

-Hükümet ile kamu çalışanları konfederasyonları arasında yürütülen toplu görüşmelerin üçüncü turu başlıyor. KESK'in toplu görüşmeleri protesto ederek ilk günden masayı terk etmesi üzerine kamu çalışanlarını, Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen temsil ediyor.

-Başbakanlık'ta yapılacak olan toplu görüşmelere hükümet adına Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu katılıyor. Toplantıda mali haklar masaya yatırılacak (Saat: 10.30)

-ENERJİ BAKANI GÜLER'İN BASIN TOPLANTISI

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, teklifler öncesi son aşamaya gelen nükleer santrallerle ilgili basın toplantısı düzenliyor.

-Toplantıya TETAŞ Genel Müdürü Hacı Duran Gökkaya da katılıyor.(Saat: 10.00)

-REEL KESİM GÜVENİ BELLİ OLUYOR

-Merkez Bankası, İktisadi Yönelik Anketi ile belirlediği Reel Kesim Güven Endeksi'nin Ağustos ayı düzeyini açıklayacak. (Saat: 17.00)

-1.TOBB KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU KONGRESİ TOPLANIYOR

-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ile bütün illerin Kadın Girişimciler Kurullarını Ankara'da bir araya getiriyor. TOBB ETÜ'de yapılacak toplantının ev sahipliğini TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yapıyor. (Saat: 10.00)

-TURİZM İSTATİSTİKLERİ AÇIKLANIYOR

-Kültür ve Turizm Bakanlığı, giriş-çıkış yapan yabancı ve Türk vatandaşlarına ilişkin Temmuz ayı verilerini açıklıyor. (Saat: 10.00)

-YENİ DÖNEME YENİ UYGULAMALAR: MECLİS DEĞİŞİYOR

-TBMM yeni yasama yılına yeni ?İç tüzük? değişikliğini uygulayarak girecek. TBMM'de, iç tüzük değişikliğinde ve Meclis'in fiziki yapısında uygulanmaya başlanan değişiklikler hayata geçmeye başladı. Meclis kampüsü içinde yeni halkla ilişkiler binasının inşaat çalışmaları devam ederken, Meclis'i gizli kameralarla koruma projesi kapsamındaki çalışmalara da hız verildi.

-Uygulamaya koyulacak değişiklikle; yasama çalışmalarında ilk kez katip üyeler yerine profesyonel spikerler görev yapacak. Sivil toplum örgütleri yasama faaliyetlerine destek verecek. Komisyonlara, hükümet temsilcisi ve uzmanlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de çağrılacak.

-KEÇİÖREN'DEKİ ?İÇKİ? DAYAĞINA ABD'DEN İNCELEME

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Keçiören'deki evine 500 metre mesafede büfe işleten Metin Şahin'in, AKP'li Keçiören Belediyesi'nin zabıta görevlileri tarafından dövülmesi ABD Hükümeti'nin de dikkatini çekti. Konuyu incelemeye alan ABD'nin Ankara Büyükelçiliği yetkilileri, CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş'i ziyaret ederek olayla ilgili bilgi aldı.

-Konuyu sonuna kadar takip edeceklerini söyleyen heyet, gelişmelerle ilgili olarak bir rapor hazırlayacak ve bu raporu, ABD ve Avrupa Birliği yetkililerine sunacaklar. Heyet, dayağa maruz kalan Metin Şahin'le de önümüzdeki günlerde bir görüşme gerçekleştirecek.

-MÜTEAHHİTLER: ?FİYAT FARKI KARARNAMESİNDE HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADIK?

-Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fiyat farkı kararnamesi çıkarılması talimatının ardından dört ay geçmesine rağmen henüz kararnamenin çıkmadığını ifade eden, hazırlanan kararname taslağında ise sadece demirin fiyat farkının verileceğini, bunun da müteahhitleri hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

-Kamu İhale Kurumu'nun (KİK) bugün ilgili sivil toplum ve kamu kuruluşları ile toplantı yapacağını dile getiren Eren, kararname taslağında asfaltın hammaddesi bütümün ve akaryakıtın da yer alması konusunda baskı yapacaklarını kaydetti.

-HER YIL 200 BİNİ AŞKIN DOĞUM, SAĞLIK VE GÜVENLİK KOŞULLARINDAN YOKSUN ORTAMLARDA YAPILIYOR

-Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Akdur, Türkiye'de bebek ölümlerinin yüksek olmasının nedeninin koruyucu hizmetlerin ihmal edilmesinden kaynaklandığını söyleyerek ?Birçok kadın gebelikleri süresince ve doğumları sırasında sağlık hizmetlerine ulaşamıyor. Doğumların yüzde 17'sinde herhangi bir sağlık personeli bulunmuyor. Yani her yıl iki yüz bini aşkın doğum sağlık ve güvenlik koşullarından yoksun ortamlarda yapılıyor? dedi.

-Prof. Dr. Akdur, ?Türkiye'de gerçekleşen doğumların yüzde 20.1'inin istenmeyen bir gebeliğe bağlı olduğuna işaret ederek, kadınların dörtte birinin ise, gebeliği süresince herhangi bir hekime muayene ve kontrol olmadığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber