26 Ağustos 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 26 Ağustos 2008 08:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

JANDARMA'DA DEVİR TESLİM TÖRENİ

-Jandarma Genel Komutanlığı'nda yapılacak Komuta Devir Teslim Töreni ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Jandarma Genel Komutanlığı görevini Orgeneral A. Atilla Işık'a teslim ediyor.

-Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki devir teslim törenine Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Toptan, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt katılıyor. (Saat: 17.00)

-GÜL'E BRİFİNG

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Ortadoğu güvenlik sistemleri ile ilgili brifing veriliyor. (Saat: 14.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Kıdemli Üyesi Richard Lugar ve beraberindeki heyeti kabul ediyor.

-Cumhurbaşkanı Gül daha sonra, St. Kitts And Nevis Dışişleri, Uluslararası Ticaret, Sanayi ve Ticaret ve Tüketici İşleri Bakanı Timothy Sylvester Harris'i kabul ediyor. (Saat: 15.15/16.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KABULLERİ

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ı kabul ediyor.

-Başbakan Erdoğan daha sonra, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği Genel Başkanı Işılay Arkan'ı kabul ediyor. (Saat: 13.30/15.30)

-MHP LİDERİ BAHÇELİ'NİN BASIN TOPLANTISI

-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde ülke gündemindeki konular ile ilgili basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-KESK BAŞKANI EVREN'İN BASIN TOPLANTISI

-KESK Başkanı Sami Evren, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü'nü ziyaret ederek toplu görüşmeler ile ilgili basın açıklaması yapıyor. Basın açıklamasına KESK'in dışında SES üyeleri de katılıyor. (Saat: 12.30)

-KAMU-SEN TOPLU PAZARLIK ÇADIRINI KURUYOR

-Hükümet ile memur sendikalı arasında yürütülen toplu görüşmelerin üçüncü turunun ardından Kamu-Sen, Abdi İpekçi Parkı'nda toplu görüşme çadırı kuruyor. (Saat: 11.30 )

-DİN ADAMLARINA AFET SEMİNERİ

-Türk Kızılay'ı ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğinde yürütülen ?Toplum Liderlerinin Teşkilatlandırılması Projesi Afet Zararlarının Azaltılması ve Toplumu Harekete Geçirme Programı? kapsamında Kocatepe Camii konferans salonunda afet semineri düzenleniyor. Seminere, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali ve Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara katılıyor. (Saat: 14.00)

-WESTERN UNION TÜRKİYE FİNANS İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI

-Western Union ile Türkiye Finans arasında başlatılacak olan işbirliği ile ilgili Çırağan Sarayı'nda basın toplantısı düzenleniyor. Toplantıya, Türkiye Finans Genel Müdür Yardımcısı Aydın Gündoğdu, Western Union Güneydoğu Avrupa Başkan Yardımcısı Gonca Açıkalın ve Western Union Türkiye, Bulgaristan, İsrail ve Kuzey Kıbrıs Ülke Direktörü Nogay Kanpolat katılıyor. (Saat: 09.30)

-AKP'DEN YEREL SEÇİM ATAĞI

-2009'un Mart ayında yapılacak yerel seçimler için AKP şimdiden atağa geçti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu Rize'de başladığı yurt gezilerine bundan sonra da artırarak devam edecek. Erdoğan, partisinin il ve ilçe kongrelerine katılarak buralarda düzenlenecek mitinglerle vatandaştan oy isteyecek.

-Yerel seçimlerde hedefi yüksek tutan AKP özellikle İzmir, Diyarbakır, Tunceli illeri ile Çankaya ilçesine özel önem veriyor. AKP'liler İzmir'de Alevi ve sol kökenden gelen bir aday için nabız yokluyor. Bunun için AKP'nin Alevi kökenli milletvekilleri İzmir'de Alevi dernekleriyle temasa geçti.

-SANAYİDE KÖTÜMSERLİK AŞILAMADI

-Anayasa Mahkemesi kararıyla siyasetteki belirsizliğin büyük ölçüde aşılmasına rağmen Ağustos ayında sanayi dalındaki genel gidişat konusunda bir ay öncesine kıyasla daha iyimser olan işyerlerinin oranı sadece yüzde 10'da kaldı. Sanayicilerin yüzde 61'le büyük bölümü, durumun değişmediğini bildirdi.

-Son üç ayda üretiminin arttığını bildiren işyerlerinin oranı Ağustos aylarına göre yüzde 38.6'dan yüzde 31.4'e düşerken, mevcut kayıtlı sipariş miktarının normalin altında olduğunu bildiren işyerlerinin oranı yüzde 15.9'dan yüzde 30.7'ye, ihracat siparişleri normalin altında olanlar da yüzde 15,9'dan yüzde 31.7'ye yükseldi. Sanayicilerin yüzde 20,2'lik bir bölümü normalin üstünde mamul mal stoku bulunduğunu bildirdi.

-SOSYAL GÜVENLİK SİSTEMİNİN AÇIĞI 16 MİLYARA DAYANDI

-Sosyal Güvenlik Sisteminin açığı Ocak-Temmuz döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.7 artarak 15 milyar 937 milyon YTL'ye ulaştı. Yedi ayda 36 milyar 940 milyon YTL gelir elde eden Sosyal Güvenlik Kurumu'nun gideri ise 52 milyar 877 milyon YTL'ye çıktı.

-Öte yandan açık, Mayıs-Temmuz ayı döneminde uygulanan prim affı nedeniyle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.7 artış gösterdi.

-SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN ORUÇ TUTACAKLAR İÇİN RAMAZAN UYARISI: ?SAHURA KALKMAYI İHMAL ETMEYİN?

-Sağlık Bakanlığı, ramazan ayının yaklaşmasıyla oruç uyarısında bulundu. Bakanlık, yeterli ve dengeli beslenmenin ramazan ayında da sürdürülebilmesi amacıyla, günün oruç tutulmayan bölümünde en az üç öğünü tamamlamak ve sahur öğününü atlamamak gerektiğine işaret etti. Bakanlık, sahuru atlamanın yaklaşık 12 saat olan açlığı, ortalama 18 saate çıkardığını belirterek, bu durumun günün daha verimsiz geçmesine neden olacağını bildirdi.

-Sağlık Bakanlığı, ramazan ayında en sık karşılaşılan sorunlardan birinin ise reflü hastalığı olduğunu bildirdi. Ayrıca, Bakanlık, kronik hastalığı olan kişilerin ilgili uzman hekime danışmadan oruç tutmamalarının önemine de işaret etti.

-OTELLER RAMAZAN HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte oteller Ramazan hazırlıklarını tamamladı. Oteller 1 Eylül'de başlayacak olan Ramazan ayı öncesinde iftar mönülerini ve fiyatlarını belirledi. Oteller konuklarına açık büfe ve farklı mönülerden oluşan Türk ve Osmanlı Mutfağından değişik lezzetler sunacak. Bazı oteller konuklarına canlı fasıl eşliğinde iftar hazırlarken bazı oteller toplu yemeklerde isteğe bağlı fasıl dinletisi yapacak. Otellerde açık büfeler ve farklı mönüler için fiyatlar değişiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber