Müze giriş ücretlerine zam geliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2008 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'deki müze ve ören yerlerine giriş ücretlerinin dünyaya göre ucuz olduğunu belirterek, "Dünyadaki müze ve ören yerleri fiyatları neyse, biz de o seviyeye yakın bir seviyeye fiyatlarımızı çıkaracağız. Çünkü Türkiye'nin değerini biz bilmezsek, başkası da bilmez" dedi.
Bakan Günay, Antalya Arkeoloji Müzesi'ni gezerek, yetkililerden müzedeki çalışmalar ve eserler hakkında bilgi aldı. Günay, müze çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl Haziran ayında TÜRSAB ile işbirliği yaparak müze ve ören yerlerine Türk vatandaşlarının girmesi konusunda kolaylık getirdiklerini söyledi.

Günay, 20 YTL'ye alınan bir kart ile bir yıl süreyle bütün müzelerin ücretsiz gezilebildiğini bildirdi. Türkiye'de 300'ü aşkın müze ve ören yeri olduğunu anlatan Bakan Günay, şöyle devam etti:

"Kendi vatandaşlarımızla ilgili bu kolaylığı getirdikten sonra iki ay sonra müze ve ören yerlerimizin fiyatını artırdık. Çünkü biz Topkapı'yı 1 Ağustosa kadar 5 avroya veriyorduk ki Topkapı'yı 5 avroya vermek, izlettirebilmek, Topkapı'ya, Ayasofya'ya, bu müzeye, İstanbul Arkeoloji Müzesi'ne saygısızlıktır. Fiyat artışından ciddi turizm firmaları rahatsız olmadı, zarar etmedi. Çünkü onlar zaten bu yıl için gereken bütün biletlerini daha önce indirimli olarak almışlardı ve almaya devam ettiler. Müze ve ören yerlerimizde yaptığımız fiyat artışından vatandaşlarımız katiyen etkilenmiyor. Biz de bu sayede biraz daha fazla gelir elde edip, müze ve ören yerlerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz."

"Dünyaya göre ucuzuz"

Bakan Ertuğrul Günay, müze ve ören yerlerine giriş ücretleri bakımından Türkiye'nin dünyaya göre ucuz bir ülke olduğunu söyledi.

Londra'da açılan Hadrian Sergisi'ne girişin 20 pound olduğunu belirten Günay, "Bizim paramıza göre 40 YTL'yi geçiyor. Bizde ise en pahalı olanlar 20 YTL, 10 avro civarında ediyor. Dünyaya göre biz hala ucuz bir noktadayız. Bunu da artıracağız, herkes bilsin. Türk vatandaşları için bu fiyatları, Müze Kart sistemi gibi kolaylıkları önümüzdeki yıllarda çoğaltacağız. Dünyadaki müze ve ören yerleri fiyatları neyse, biz de o seviyeye yakın bir seviyeye fiyatlarımızı çıkaracağız. Çünkü Türkiye'nin değerini biz bilmezsek, başkası da bilmez"dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber