Çömez'le kapatma muhabbeti yapan Paksüt çiftine şok

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 27 Ağustos 2008 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt Ergenekon soruşturması kapsamında ifade için çağırıldı. Paksütlerin aranan AKP'li Turan Çömez'le görüşmeleri dinlemeye takıldı. Çiftin takip edildikleri iddiasında bulunduklarında Çömez'le buluşmaya gittiği öne sürüldü

ANKARA - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili olarak Anayasa Mahkemesi Başkan vekili Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt'ün ifadesinin alınması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına talimat gönderdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da Ferda Paksüt'ü arayarak ?acele? Ankaraya gelip ifade vermesini istedi.

Ergenekon soruşturması çerçevesinde aranan, ancak Britanya'da olduğu için henüz yakalanamayan eski AKP Milletvekili Turan Çömez ile sık sık görüşen Paksüt ailesinin konuşmalarının, soruşturma çerçevesinde Çömez'in telefonları izlendiği için dinlemeye takıldığı ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da Ergenekon soruşturması kapsamında Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt'ün talimatla ifadesinin alınması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yazı gönderdi. Savcılık dün Çeşme'de tatilde bulunan Ferda Paksüt'ü arayarak ifade vermesi için ?acele? Ankaraya'ya gelmelerini istedi.

Başsavcı Yardımcısı tarafından aranılan Ferda Paksüt'ün ?Osman Bey de mi ifade verecek?? şeklindeki sorusuna, Başsavcı yardımcısı, sadece kendisinin ifadesinin alınması yönünde talimat geldiği kendisine iletildi. İfade verilmesi talebi karşısında büyük şaşkınlık yaşayan Ferda Paksüt, eşi Osman Paksüt ile birlikte akşam saatlerinde Çeşmeden Ankaraya haraket etti. Ferda Paksüt'ün en geç perşembe günü ifade vereceği belirtildi.


Ferda Paksüt fena halde tedirgin: Adliyeden çıkacağımın garantisi yok


Paksüt ailesi, kendilerini takip ettiğinden şüphelendikleri bir aracı Kavaklıdere Tenis Kulübü önünde durdurmuş, araç, ?ortam dinlemesi yapma kapasitesine sahip? bir polis aracı çıkmıştı. Ankara emniyeti, aracın başka bir operasyon için orada bulunduğunu açıklarken, Osman Paksüt, 14 Mart'ta AKP'nin kapatılması istemiyle dava açılmasının ardından takip edilmeye başlandıklarını ileri sürmüştü. Bir süre sonra da Paksüt'ün Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ile görüşmesi hükümete yakın gazetelere sızdırılmıştı. Paksüt ile eşinin polis aracını durdurduğu gün eski AKP'li Turan Çömez de Kavaklıdere Tenis Kulübünde bulunuyordu. Hükümete yakın isimler, Paksütlerin Çömez ile buluşmaya gittiğini öne sürüyordu.

Paksütlerin Çömez'le telefon görüşmeleri de dün basına sızdı. Yeni Şafak ?Bay x? ve ?Bayan x? rumuzuyla konuşmaları yayınladı. Buna göre diyaloglardan bazıları şöyle:

Bayan X: Alo haberin olsun gitmen şeyi kitleyip gitmiş savunmayı.

Turan Çömez: Öyle mi?

Bayan X: Evet, kimseye dağıtılmadı AKP savunması.

Turan Çömez: Enteresan enteresan.

Bayan X: M.G. şeyi çağırmış. Yarın F.Ç. ile görüşecekmiş. Sen hiç benden duymuş olma. Dün F. ile beraberdim. M.G. özellikle telefon açmış. F.'ye pazar günü buluşalım demiş. Yani parti parçalanmaya başladı.

Turhan Çömez: Parçalanmaya başladı öyle görünüyor, ne kadar toparlayabilir onun derdinde.

Bayan X: Bu niye kilitleyip gitti. Ama bu hafta çok patlaklar olacak. Neyse buluşuruz. Turancığım tamam mı? Eşinden de özür dilerim. Sen bizi gece iki- üçte arayabilirsin yani.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber