'Dekanın görevi talimat yayınlamak değil'

Haber Giriş : 07 Kasım 2004 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin asker kökenli Dekanı Prof. Dr. Hasret Çomak'ın fakültede öğretim üyeleri üzerine yaptığı uygulamalar tepkiye yol açtı.

Dün manşetten duyurduğumuz "Kocaeli İletişim Fakültesi emir ve görüşlerinize hazırdır dekanım" haberi ile ilgili bir açıklama yapan Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Kadir Erdil, dekanın yaptığı uygulamayı ?iki kimliğin çatışması' olarak nitelendirdi. Ergin, "Sayın dekanın asker kimliği var, öğretim üyesi kimliği var. Uygulamaları bu iki kimliğin çatışması olarak olarak görüyorum. Çünkü, bu iki kimlikten biri bazı alanlarda baskın duruma dönüşür. Ancak akademik dünyada etik değerler yaşatılmalıdır." dedi. Üniversite Öğretim Elemanları Dayanışma Derneği Başkanı Prof. Dr. Şefik Dursun ise, yapılan uygulamayı 12 Eylül'ün ürünü olarak gördüğünü söyledi.

Dursun, "Dekanın yaptığı uygulama 12 Eylül ürünüdür. Bu da YÖK'ten kaynaklanmaktadır. Akademisyenin görevi bellidir. Dekana görevlerini hatırlatırım." diye konuştu.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber