Başbakan: Sağlık hizmeti eşit dağılacak

Haber Giriş : 08 Kasım 2004 05:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ?İstiyoruz ki, sağlık hizmeti ülkenin her yanına eşit oranda dağılsın? dedi. Başbakan Erdoğan, Rize'nin Çayeli ilçesinde İshakoğlu Çayeli Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası ve Şevki Balcı Acil Ünitesi'nin açılışını yaptı. Açılış töreninde yaptığı konuşmada, sağlığın önemine değinen Erdoğan, sağlık konusunun doğumdan ölüme kadar hiçbir zaman ihmale gelmeyecek bir konu olduğunu söyledi. Sağlık alanında dünyada modern teknolojinin yakalandığını ve ?beyin olarak çok çok ilerilere gidildiğini? kaydeden Erdoğan, Türkiye'nin de bu konuda fena bir durumda olmadığını ifade etti. Her meslekte olduğu gibi doktorluk mesleğinde de kaçamak yönleri kullananlar olduğunu belirten Erdoğan, ?Herkes merkezi istiyor. Ama Anadolu'ya da hizmet götürelim diyenler az? dedi. Çayeli Devlet Hastanesi'nde 4'ü kadrolu, 2'si geçici olmak üzere 6 uzman doktor bulunduğunu kaydeden Erdoğan, ?Gönül arzu eder ki, bu sayı artsın. Biz göndermenin gayreti içindeyiz. Ama onlar gelmemenin gayreti içindeler. İstiyoruz ki, sağlık hizmeti ülkenin her yanına eşit oranda dağılsın. Vatandaşların ayaklarına kadar hizmet gelsin? diye konuştu.

Vatandaş için çalışıyoruz

Hayırsever işadamlarından eğitim ve sağlık alanında yatırımlar yapmalarını isteyen Erdoğan, ?İnsanoğlu nedense kuyu yapmayı sevmez ama minare yapmayı seviyor. Bunun nedeni kuyunun görülmemesi, minarenin de görülmesi. Hayrın en güzeli sağ elin verdiğini sol elin görmemesidir? dedi. Erdoğan, şöyle konuştu: ?Bu çileye noktayı biz koyacağız. ABD'de de, AB'de de işsizlik var. Ama orada sosyal güvenlik sistemi güçlü olduğundan sesleri duyulmuyor. 2005 yılından itibaren genel sağlık sigortası ve aile hekimliği sistemini uygulamaya koyacağız. Biz vatandaşımız için çalışıyoruz. Dar gelirli vatandaşımıza 700 bin ton kömür dağıttık. Kömürün yoksa git kaymakama iste. Ama aldatanlardan olma. Aldatanlardan olursan bir gün sen de aldatılırsın.?

Eylemler doğru değil

Daha sonra Çayeli'nde Milli Eğitim Bakanlığı Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü ile Ahmet Hamdi İshakoğlu Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi'nin ortak açılış törenine katılan Erdoğan burada yaptığı konuşmada, ?Cehalet en büyük düşmanımızdır, onu ayaklarımızın altına aldık? dedi. İstanbul ve Ankara'da YÖK'ü protesto amacıyla düzenlenen gösterileri ?demokratik ve hak arayışı olarak doğru bulmadığını? belirten Erdoğan, ?Ülkemizi çok seviyoruz, halkımızı çok seviyoruz, bu sebeple gece gündüz çalışıyoruz? dedi. Erdoğan şöyle devam etti: ?17 Aralık inşallah Türkiye'de farklı bir dönüm noktası olacak. Kabuğunu kıran bir Türkiye var. Şartlar ne olursa olsun her geçen gün başarı zinciri artarak devam edecek. Bundan hiç endişeniz olmasın. Yeter ki biz birbirimizi sevelim. Ama birbirimizi çıkar için, menfaat için sevmeyelim. Eğer birbirimize, ülkemize daha fazla nasıl hizmet verilir bu anlayışla hizmet verirsek bizi kolay kolay kimse yıkamaz.? Başbakan Erdoğan, 3 günlük Rize gezisini tamamlayarak özel uçakla Ankara'ya döndü.

Erdoğan'dan tam isabet...

?Baba ocağı? Rize'de çeşitli açılış törenlerine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir halı saha tesisinde Güneysularla birlikte orucunu açtıktan sonra, bilardo oynayarak stres attı.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber