İzmir'de depreme dayanıksız 7 okul yıkılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2008 15:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, depreme karşı güçlendirilmesi gereken 44 okulda eğitim ve öğretime başlanmayacağını söyledi.

Aydoğan, 44 okuldan 7'si hakkında yıkım kararı aldıklarını, 1 okulun da yıkılması için Mili Eğitim Bakanlığına teklif sunduklarını kaydetti.

İlçe Milli Eğitim Müdürleri, okul müdürleri ve okul aile birliği başkanlarıyla dün toplantı yaptıklarını ifade eden Aydoğan, güçlendirilmesi gereken okullarla ilgili kararlara onların da destek verdiğini, özellikle velileri temsil eden okul aile birliği başkanlarının desteklerinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Kamil Aydoğan, daha önce güçlendirme kapsamına alınan 48 okul bulunduğunu, bunlardan 4'ünün güçlendirilmesine ihtiyaç olmadığının belirlendiğini ifade ederek, kalan 44 okuldan 7'si hakkında yıkım kararı alındığını dile getirdi.

Aydoğan, yıkılacak okulların, Bayındır Zeytinova, Çiğli İzzet Gökçimen, Kınık Yayakent, Kınık Şehit Sezai Seçkin, Menemen Koyundere, Tire 80. Yıl Cumhuriyet, Tire Merkez Menderes İlköğretim okulları olduğunu, Karşıyaka Kız Meslek Lisesinin de yıkılması için Bakanlığa teklif sunulduğunu bildirdi.

Bayındır, Kınık, Menemen ve Tire'deki yıkım kararı verilen okullardaki öğrencilerin, okullarının diğer binalarında eğitim alacağına işaret eden Aydoğan, ?Çiğli İzzet Gökçimen İlköğretim Okulu öğrencileri Hasan Sağlam İlköğretim Okuluna, Tire Merkez Menderes İlköğretim Okulu öğrencileri ise Şehit Ali İhban Kalmaz ve Atatürk İlköğretim okullarında eğitime başlayacak. Bu okullarda tam gün yerine sabah ve öğleden sonra olmak üzere ikili eğitim uygulanacak? dedi.

Kamil Aydoğan, 16 okulda güçlendirme çalışmalarının sürdüğünü, bu çalışmaların yaklaşık bir ay içerisinde tamamlanacağını ifade ederek, 15 okulun güçlendirme ihalesinin de bu ay içinde yapılacağını kaydetti.

Aydoğan, şöyle devam etti:

?Öğrencilerimiz bir süreliğine bazı sıkıntılar yaşayabilir, ancak olası bir depremin yaratacağı sıkıntı çok daha büyük olacaktı. O nedenle daha büyük sıkıntılar çekmek yerine bu yolla sorunu çözeceğiz. Daha önceki yıllarda 42 okulu güçlendirmiştik, şimdi 44 okulun sorununu çözümlemeye çalışıyoruz. ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber