Kılıç'tan devlet birimlerine protokol uyarısı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 04 Eylül 2008 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haşim Kılıç, Anayasa Mahkemesi'nin devlet protokolünde yerinin nerede olması gerektiği konusundaki bir raporu devletin tüm ilgili birimlerine göndereceklerini söyledi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanlığı'ndaki devir teslim ve 30 Ağustos törenlerinde yaşanan ?protokol krizi?nden sonra, Yüksek Mahkeme'nin ?devlet protokolü?ndeki yerinin herkes tarafından çok iyi bilinmesi gerektiğini söyledi.

Kılıç, Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada Anayasa Mahkemesi'nin kurum olarak devlet protokolünde yerinin nerede olması gerektiği konusunda hazırladıkları bir raporu önümüzdeki günlerde başta Genelkurmay Başkanlığı olmak üzere devletin tüm ilgili kurum ve kuruluşlarına göndereceklerini belirtti.

Her iki törende yaşanan protokol krizinden sonra Kılıç, protokolde yargının yasama ve yürütmenin arkasına bırakılmasına sitem etmiş ve gazetecilere yaptığı açıklamada, ?Yasama yürütme ön plana çıkarken yargı geri plana itiliyor. Yadırgadım? dedi.

TÖRENE KATILMAMIŞTI

Protokolde Anayasa Mahkemesi'ne ayrılan yeri doğru bulmadığı için Atatürk Kültür Merkezi'ndeki (AKM) törenlere katılmadığını kaydeden Kılıç, ?Şahsımla ilgili bir konu değil, temsil ettiğim mahkemenin konumuyla ilgili. Ayrılan yeri doğru bulmadığım için katılmadım? diye konuştu.

Oysa resmi devlet protokolünde Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın yeri eski cumhurbaşkanlarından hemen sonra geliyor.

Resmi devlet protokolünde sıralama şöyle:

?Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı, Eski Cumhurbaşkanları, Anayasa Mahkemesi Başkanı, Yargıtay Birinci Başkanı, Danıştay Başkanı, Bakanlar Kurulu Üyeleri, Kuvvet Komutanları, Orgeneraller ve Oramiraller, YÖK Başkanı.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber