Polisten kapkaca ilginç öneriler

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 10 Eylül 2008 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de bir çok kişinin canına malolan kapkaca karşı polis bakın ne önerdi?

Hırsızlık suçları ile etkin mücadele etmek için ?Hırsızlıkla Mücadele Timleri? kuran polis, vatandaşları da almaları gereken önlemler konusunda bilgilendirdi. Hırsızlıktan korunma reçetesinde vatandaşlara ?ilginç? tavsiyelerde bulunuldu:

Evde bulunmadığınız gecelerde bazı ışıklarınızı yanık bırakmanız kötü niyetli kimselere evde olduğunuz hissini verecek ve onları hiç ışık yanmayan evlere yöneltecektir.

Değerli mücevher, kürk, halı ve benzeri eşyalarınızın toplu halde de olsa fotoğrafını çekin, televizyon, müzik seti vb. elektronik eşyalarınızın seri numarasını bir yere not alın.

Hanımlar; alışverişe çıktığınızda anahtarlarınızı cebinize koyun. Bu önlem çantanızı kapıp kaçabilecek bir hırsızın daha sonra evinize ve arabanıza girmesini önler

Mutlaka gerekmiyorsa çanta taşımayın. Değerli ve gerekli eşyalarınızı cebinizde taşımanız daha uygun olur

Altın, mücevherat, zincir ve kolyeler birer hedeftir. Özellikle bisiklet, motosiklet kullanan ya da yanınızdan koşarak geçen hırsızlar tarafından kolayca çekilecek biçimde takmayın. Bu sayede yaralanmaz ve soyulmazsınız.

Üzerinizde büyük para taşımanız gerekiyorsa, bunları ayrı ayrı parça halinde standart cep yerine farklı ceplerinizde taşıyın.

Geliş ve gidişlerde birden fazla yol takip edilecek bir ev bulmaya çalışın. Çıkmaz sokaklarda bulunan evleri tutmaktan kaçının.

Kamil ELİBOL /ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber