İnşaatı bitmeyen okula öğrenci aldılar

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Eylül 2008 12:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, (DHA)

Adana'da, Toplu Konut İdaresi'nce (TOKİ) yaptırılan TOKİ Anadolu Lisesi'ne, Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) ile yerleştirilen 210 öğrenci, kayıt için geldikleri okulun inşaatının devam ettiğini görünce şoke oldu. Öğrenciler, geçici olarak yeni açılan başka bir okulun bir katının tahsis edilmesiyle ders başı yapabildi.

TOKİ'nin, Yeşiloba Mahallesi'nde başlattığı toplu konut alanı içine yaptırılan TOKİ Anadolu Lisesi'nin bu yıl teslim edileceği bildirilmesine rağmen inşaat tamamlanamadı. Ancak, OKS sonunda tercih kitapçığında Adana'daki TOKİ Anadolu Lisesi için 210 kontenjan ayrıldı. Puanı tutan ve bu okulu tercih ederek yerleştirilen öğrenciler, velileriyle birlikte kayıt için okula gittiklerinde inşaatla karşılaştı. Yapımı tamamlanmayan okul inşaatındaki görevliler, kayıt için gelen öğrencileri ve velileri, 5 kilometre uzaklıktaki Hasan Adalı Lisesi'ne yönlendirdi.

Kayıtlarını 5 katlı okulun TOKİ Anadolu Lisesi için ayrılan 2'nci katına giderek yaptıran öğrenciler, 2008- 2009 öğretim yılı ders zili çaldığında da inşaat bitirilmediği için kayıtlarının yapıldığı lisede misafir edildi. 5 katlı lisenin bir katındaki sınıflar, TOKİ Anadolu Lisesi öğrencileri için tahsis edildi. Okula atanan müdür vekili, müdür yardımcısı ve öğretmenler misafir edildikleri okulda öğrencilerle ders başı yaptı.

Öğrencilerinin başka bir okulda eğitime başlamasına tepki gösteren veliler, ?Çocuklarımız misafirlikten bir an önce kurtarılsın. Böyle planlama olur mu? İnşaatı bitmeyen bir okula kayıt kabul ediliyor, sonra çocuklarımız farklı bir okula yönlendiriliyor. Öğretmenler bile yeni öğretim yılının başında atanabildi. Bir an önce inşaat bitirilip, çocuklarımız okuluna kavuşturulmalı? dedi.

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, öğrencilerin zor durumda kalmaması, öğretimlerinin geri kalmaması için böyle bir yola başvurduklarını söyledi. Öğrencilerin en kısa zamanda kendi okullarına geçeceğini belirten Büyükfırat, ?TOKİ Anadolu Lisesi'nde inşaat tamamlanmak üzere. Çevre düzenlemesi yapılıyor. Çocuklarımızı çevre düzenlemesi bittikten sonra okulda başlatmayı uygun bulduk. Hasan Adalı Lisesi de yeni açılan bir okul olduğu için boş sınıfları vardı. Şu an için hiçbir sorunumuz yok. Öğrencilerimizi en kısa sürede kendi okullarına taşıyacağız? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber