11'inci kez Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna oturdu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Eylül 2008 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadir SABUNCUOĞLU/ERZURUM, (DHA)

MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından 5 yıl içinde 10 kez görevden alınan Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, yargı kararıyla 11'inci kez koltuğuna oturdu.

2002 milletvekili seçimlerinde Erzurum'dan AKP milletvekili aday adayı olan Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, görevinin başına döndükten sonra 2 Mayıs 2003'te Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından görevden alındı. Yerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Tuzla Piyade Okulundan asker arkadaşı ve AKP'den Erzurum milletvekili aday adayı olan Ahmet Er atandı.

Böylece Fevzi Budak ile Ahmet Er arasındaki, ?git gel'ler başladı. 2007'de de Erzurum'dan yedinci sırada milletvekili adayı gösterilen Er, seçimi kaybedince bu kez Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri oldu.

Görevden alındığı dönemlerde Şırnak, Muş, Ankara, Kütahya, Çanakkale'ye müdür, Ankara ve İstanbul'da öğretmen olarak atanan 25 yıllık Milli Eğitim Müdürü, 38 yıllık öğretmen Fevzi Budak, en son 7 Mart 2008 günü müdürlük görevinden alınarak İstanbul'daki Sultanbeyli Endüstri Meslek Lisesine Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olarak atanmıştı.

Erzurum 2'nci İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı vermesi üzerine 11'inci kez Erzurum'a dönen Budak, bugün görevine başladı. Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü görevini Mart ayından beri yürüten Ragıp Üye ise eski görev yeri olan İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcılığına döndü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber