11 Eylül 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 11 Eylül 2008 08:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TERÖRLE MÜCADELE TOPLANTISI

-Terörle mücadele toplantısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık'ta toplanıyor. (Saat: 13.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kabul ediyor.

-Cumhurbaşkanı Gül daha sonra, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ve Jandarma Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Işık'ı kabul ediyor. (Saat: 16.00/17.30)

-BAKANLIKLAR ARASI PROTOKOL İMZA TÖRENLERİ

-Adalet Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı arasında ?Enerji Verimliliği Kapsamında Yapılacak İşbirliği? protokolü imzalanıyor.

-Adalet Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı arasında ise ?Ağaçlandırma Çalışmaları Destek Protokolü? imzalanıyor.

-Adalet Bakanlığı'nda düzenlenecek olan protokol törenlerine Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu katılıyor.

-Milli Eğitim Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı arasında Enerji Verimliliği Projesi kapsamında işbirliği protokolü Maltepe İlköğretim Okulu'nda düzenlenecek bir törenle imzalanıyor. (11.00/11.00/14.30)

-TBMM'DE BASIN TOPLANTILARI

-CHP Bartın Milletvekili M. Rıza Yalçınkaya, Samsun Milletvekili Suat Binici ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ?Büyüme Rakamları? ile ilgili basın toplantısı düzenliyor.

-CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP MYK Üyesi Ali Kılıç, ?Deniz Feneri yolsuzluğu ve Dengir Mir Mehmet Fırat'ın açıklamaları? ile ilgili basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00/12.00)

-SANAYİ STRATEJİ BELGESİ AÇIKLANIYOR

-Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, tekstil sektörüne yapılacak teşvikler ve sanayi sektörlerinin tümüne yaygınlaştırılacak olan dönüşüm modelini içeren strateji belgesini açıklıyor. TÜİK Konferans Salonu'nda yapılacak toplantıya Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Devlet Bakanları Mehmet Şimşek ve Kürşad Tüzmen, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan katılıyor. (Saat: 11.00)

-TOMAMBAY'A DSP ROZETİ

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, partisinin genel merkezinde yapacağı basın toplantısıyla CHP'den ayrılarak DSP'ye katılan Prof. Dr. Mehmet Tomanbay'a parti rozetini takıyor. (Saat: 11.00)

-AKBANK VE BOYNER BASIN TOPLANTISI

-Akbank ve Boyner, Swissotel The Bosphorus'ta ortak basın toplantısı düzenliyor. Toplantıya, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Boyner Holding Murahhas Üyesi Cem Boyner, Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner ve Akbank Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil katılıyor. (Saat:11.30)

-SHP'DEN DENİZ FENERİ İÇİN SUÇ DUYURUSU

-SHP İstanbul İl Başkanı Zafer Nuhoğlu, bir basın açıklaması yaparak İstanbul Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'na Deniz Feneri Derneği yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunuyor. (Saat: 11.00)

-HAZİNEDEN PARTİLERE SERVET GİBİ YARDIM

-Hazine tarafından, siyasi partilere 2003-2008 yılları arasında toplam 758 milyon 140 bin 71 YTL para yardımı yapıldı. Para yardımından en fazla yararlanan parti 334 milyon 69 bin 53 YTL ile AKP olurken AKP'yi 183 milyon 591 bin 547 YTL ile CHP ve 84 milyon 323 bin 442 YTL ile MHP izledi.

-AKP 4 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI EKİM AYINDA AÇIKLAYACAK

-AKP, Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlerde belediye başkan adaylarını anketlerle belirliyor. Ankette ön plana çıkan adaylar hakkında özel dosya hazırlanıyor. Başarılı belediye başkan adaylarını yeniden aday olabilmeleri için ?Siyaset Akademisi'nde değerlendiriyor.

-AKP, Mart 2009 ayında yapılacak yerel seçimler için hazırlıklarını sürdürüyor. AKP, CHP, DTP ve DSP'nin elinde bulunan İzmir, Diyarbakır, Eskişehir ve Mersin büyükşehir belediye başkan adaylarını Ekim ayı içerisinde açıklayacak.

-OTOMOTİV SEKTÖRÜ İHRACAT TUTARINDA YÜZDE 39'LUK ARTIŞ

-Otomotiv sektörü, Ocak-Ağustos döneminde ihracat hacmini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39 artırarak 16 milyar 596.8 milyon dolara çıkardı. Toplam ana sanayii ihracatı bu dönemde yüzde 43 artışla 11 milyar 416.8 milyon dolar olurken, yan sanayiinin ihracatı yüzde 30'luk artışla 5 milyar 179.9 milyon dolara ulaştı.

-Firma bazında ihracatta Oyak Renault, Ford Otosan'ı geride bırakarak sektör lideri oldu. Oyak Renault, bu yılın ilk sekiz ayında geçen yılın aynı dönemine göre ihracatını yüzde 40 artırarak 186 bin 597 adet araç ihraç etti.

-BİR YOLSUZLUK İDDİASI DA TEFTİŞ KURULU'NDAN

-Son dönemde art arda yolsuzluk iddiaları gündeme gelirken, bir yolsuzluk iddiası da Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu'nda ortaya çıktı. Teftiş Kurulu, 15-20 bin YTL'lik kira bedelli binayı KDV hariç 34 bin YTL'ye kiraladı.

-Teftiş Kurulu Başkanı Muhammet Gedik, komisyon tarafından kiralanmasına onay verilmeyen ve Aydeniz İnşaat'a ait binanın kiralanmasına karar verdi.

-BAKAN GÜNAY İŞ ÇEVRELERİNDEN ?DESTEK? İSTEDİ

-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ?iş çevrelerine? çağrıda bulunarak, kültür yatırımlarını artırmalarını istedi. Bu sıkıntısını gönderdiği bir yazı ile dile getiren Günay, ?Bugüne ticari ve ekonomik faaliyet gösteren iş çevrelerinden gerçek ve tüzel kişilerin ilgi ve desteği yeterli düzeye ulaşmış değildir? dedi.

-ALVİN AİLEY ÖNDERLİĞİNDEKİ AMERİKALI DANS TOLULUĞU İSTANBUL'DA

-İstanbul Kültür Sanat Vakfı, dünyaca ünlü dans topluluklarından Alvin Ailey American Dance Theater'ı İstanbul'da ağırlayacak. Topluluk, 50. sanat yılı turnesi kapsamında üç özel gösteri ile İstanbullu sanatseverlerle buluşacak. İlk durağı Tel Aviv olan Alvin Ailey American Dance Theater, 17 Eylül Çarşamba, 18 Eylül Perşembe ve 19 Eylül Cuma günleri saat 20.30'da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber