Özkök: Başbakan'ın cumartesi günü yapacağı açıklama için tedirgin değilim

Haber Giriş : 11 Eylül 2008 13:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumartesi günü yapacağı açıklama konusunda tedirgin olmadığını söyleyerek, ?Tedirgin olacak olan o. Deniz Feneri çok yakın çevresine kadar ahtapot gibi gidiyor. Benim dokunulmazlığım yok. Beni hedef gösterdi açık açık. Yani ekonomik olarak ben halledeyim, fiziken de siz halledin mi demek istiyor? Deniz Feneri ile ilgili haberleri durdur diyorsa, yapamam, sonuna kadar gidecek? dedi.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumartesi günü yapacağı açıklama konusunda tedirgin olmadığını söyledi. Özkök, ?Tedirgin olacak olan o. Deniz Feneri çok yakın çevresine kadar ahtapot gibi gidiyor. Benim dokunulmazlığım yok. Beni hedef gösterdi açık açık. Yani ekonomik olarak ben halledeyim, fiziken de siz halledin mi demek istiyor?? dedi.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, NTV'nin Yazı İşleri programında Mirgün Cabas ve Ruşen Çakır'ın sorularını yanıtladı. Özkök, son dönemde Almanya'da görülen Deniz Feneri davası sürecinde ortaya çıkan iddialar ve Başbakan Erdoğan ile Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan arasındaki gerginliği değerlendirdi. Özkök, ?Savaş başladı, deniyor; ben savaş falan açmadım. Olay Hürriyet'teki manşetle başladı. Deniz Feneri'yle ilgili Almanya'da dava başladı. Burada çok ağır suçlamalar vardı. Ne yapacaktım ben? Ben kimseye ?Bu haberi niye görmedin?' diyemem. O, onun okucusuyla ilgili. ?Baykal'la ilgili iddiaları görmedin' diyorlar; hayır, pek çok haber yaptım? dedi. Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarının Hürriyet'in tirajını 500 binin üzerine taşıdığını ancak olayın hoşuna giden bir şey olmadığını söyleyen Özkök, ?Yarın Başbakan iyi bir şey yapsın, onu da değerlendiririm? dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan'a yaptığı ziyareti, Erdoğan'ın açıklamalarının gölgelediğini ifade eden Özkök, ?Başbakan ölçüsüz şekilde girdi olaya? diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın haftasonu yapacağını söylediği açıklamalardan tedirgin olmadığını belirten Özkök, şöyle konuştu:

?Başbakan'ın bu haftasonunda yapacağı konuşmadan tedirgin değilim. Tedirgin olacak olan o. Deniz Feneri çok yakın çevresine kadar ahtapot gibi gidiyor. Benim dokunulmazlığım yok. Beni hedef gösterdi açık açık. Yani ekonomik olarak ben halledeyim, fiziken de siz halledin mi demek istiyor?

-"DENİZ FENERİ HABERLERİNİ DURDURAMAM"-

Hiçbir demokratik ülkede bir iktidar elindeki tüm imkanlarla medyanın bu kadar üzerine gitmemiştir. Bu Başbakan açısından hoş bir tavır değil. Başbakan tam bir tek adamlık psikolojisine girdi. Bu tavrın Türkiye'ye zararı olacaktır. Benim kavgam yok. Ama Deniz Feneri ile ilgili haberleri durdur diyorsa, yapamam, sonuna kadar gidecek. Benim hükümetlere savaş açma hakkım da yok. Devlet imkanlarını kullanan onlar. Özerk kurumlar gitti. Başbakan'ın iki dudağı arasında. Ben kime güveneceğim? Türkiye'nin bir sürü sorunu var. Her gece 3-4 şehit geliyor. Dua etsin sorumlu bir basını var. Ekonomi durdu. Büyüme yavaşladı. Bunlar varken Aydın Doğan üzerinden siyaset yapmak cücelik, mahalle politikacılığı, vizyonsuzluk gibi geliyor bana. Başbakan istediği her şeyi söylesin. Zaten iftira yemeye, azar işitmeye alıştık. Milli iradeyi hakim kılmak onların görüşüne aykırı yayınları ortadan kaldırmaksa bu demokrasi değil. Milli irade yüzde 47 midir? Böyle bir milli irade kavramı ülkeyi faşizme götürür. Milli irade aykırı görüşler ezilerek hakim kılınmaz. Böyle saçma sapan demokrasi tarifi olur mu??

-?ERDOĞAN'IN SÖZLERİ SPK KANUNUNA GÖRE SUÇ?-

Özkök, Erdoğan'ın sözlerinin SPK Yasası'na göre suç teşkil ettiğini vurgulayan Özkök, ?SPK yasanının 47. maddesi ?Sermaye piyasası araçlarının değerini etkileyecek bilgi verilemez, yayın yapılamaz' diyor. SPK kanunu açık, Başbakanın yaptığı açıklamaların cezası 5 yıl hapis. Onun yaptığı açıklamalar yüzde 8 değer kaybettirdi, ama SPK harekete geçmedi. Başbakan bunu yapıyor çünkü dokunulmazlığı var? dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın, Doğan Grubu'nun kağıt fiyatlarını pahalı gösterip bu yolla yatırımcıyı zarara uğrattığı iddiasına da değinen Özkök, ?Kağıdı pahalı alıyormuşuz. Hükümet 2001 yılında Uzanlar'ın söylediği olayı ortaya atıyor. Bize bu iddiayı ortaya atan Uzanlar kağıdı daha pahalıya alıyor. Kağıdı en ucuz biz alıyoruz. Dengir Mir Mehmet Fırat bizi kağıt kaçakçılığı ile suçladı. Ben ona bir bobin kağıt neymiş bir göstereyim, üstelik Maliye Bakanlığı'nı da suçluyor. Mümkün mu bu?? diye konuştu.

-?MAHALLE BASKISI İÇMEYENLERE SÖZÜNE KARGALAR GÜLER?-

Özkök, Erdoğan'ın, Türkiye'de asıl mahalle baskısının içki içmeyenlere olduğu şeklindeki sözlerini ise şöyle değerlendirdi:

?Ramazan gününde içki tartışması yapmak doğru değil. Başbakan'ın sorumluluk duygusunu aşıyor. Bu lafa kargalar güler. Bu güne kadar içki içenlerin baskı yaptığını hiç görmedim. Başbakan kontrolünü tamamen kaybetmiş. İftar masasında bu tartışma çok yanlış. Başbakan iftar masasında insanları hedef gösteriyor.

Kadeh meselesine gelince. Ben Başbakan'a ?İçki içen insanların ortamında da bulun' dedim. İçki kötü bir şeydir; her zaman da söylerim. Başbakan'a ?Buyrun, gazetede içkiye karşı kampanya başlatalım'da dedim; ?Ama içki içen insana baskı da yapmayın' dedim. Kadeh kaldırma meselesine gelince; Başbakan yabancılarla kadeh kaldırıyor, yabancılara yapıyorsun kendi vatandaşına yapmıyorsun. Yine de bu tuzağa düşmeyeceğim; Ramazan ayında içki tartışması doğru değil.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber