Sivas Valiliği, bin 500 üniversiteliye burs verecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2008 15:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Sivas Valiliği tarafından geçen yıl başlatılan ve 513 üniversite öğrencisinin yararlandığı eğitim bursunu valilik bu yıl bin 500 öğrenciye vermeyi hedefliyor. Vali Veysel Dalmaz, hedeflenen rakama ulaşabilmek için "Bir Öğrenci de Sen Okut" kampanyasıyla hayırseverlere burs yardımı çağrısı yaptı.

Valilik Toplantı Salonu'nda konuyla ilgili açıklama yapan Vali Veysel Dalmaz, eğitimin kentin gelişmesindeki rolüne değindi. "Cehalet belimizi büken en büyük sorunlardan biridir" diyen Vali Dalmaz, ülkenin yaşadığı kalifiye eleman sıkıntısının ve işsizliğin de eğitimsizlikten kaynaklandığını belirtti

Sivas'ın gelişmesinin eğitimdeki ilerlemelerle mümkün olacağını savunan Vali Dalmaz, yeni eğitim öğretim yılında hayırseverleri burs desteğine çağırdı. "Bir Öğrenci de Sen Okut" kampanyasının tanıtımını yapan Vali Dalmaz, "Projenin amacı maddi durumu iyi olmayan öğrencilere maddi destek sağlamak ve eğitimlerine katkı sunmak." dedi.

Kampanya kapsamında hayırsever işadamları tek tek aranacak ve öğrenci okutup okutamayacakları sorulacak. Kampanyaya destek olmak isteyen vatandaşlar ise yardımları Vakıfbank Sivas Şubesi'ne açılan 2037100 numaralı hesaba yapabilecekler. Vali Veysel Dalmaz'ın eşi Sıdıka Dalmaz öncülüğünde ve kamu kurum müdürlerinin eşlerinin katkılarıyla geçen yıl 513 öğrenciye burs desteği sağlandı. İlk dönem 215, ikinci dönem 300 öğrencinin yararlandığı burs desteğiyle 250 bin YTL dağıtıldı. Vali Dalmaz, geçen yıl kişi başına aylık 75 YTL olan desteğin, bu yıl bazı bölümler öncelikli tutularak 100 YTL olacağını söyledi. Yeni eğitim öğretim döneminde burs başvurularını internet ortamı, posta ve şahsen olmak üzere kabul edeceklerini belirten Vali Dalmaz, burs verilecek öğrencilerin aile durumu, gelir durumu, okudukları üniversite ve bölümlerine göre yapılacak incelemenin ardından burs vereceklerini söyledi. Dalmaz, ayrıca "Bir Öğrencide Sen Okut" kampanyasına katılan hayırseverlerle burs desteği alan öğrencileri de tanıştırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber