Mimarlar Odasının 5 bakanı ihraç girişimine Eroğlu cevabı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2008 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB) mühendis kökenli 5 bakanı ihraç istemiyle onur kuruluna sevk etmesinin, olmayan bir yetkinin kullanılmasından öte bir anlam taşımadığını belirtti.

CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından cevaplanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, 29 Mayıs-1 Haziran günleri arasında yapılan TMMOB Genel Kurulu'nda AK Parti hükümetinin mühendis kökenli 5 bakanının bakanlıkları süresince doğal kaynakların bilim ve mühendisliğe aykırı biçimde tahrip edilmesine, çevrenin, tarihi ve kültürel mirasın da kar hırsına feda edilmesine göz yumdukları gerekçesiyle ihraç istemiyle onur kuruluna sevk edildiklerini

hatırlattı. Topuz, TMMOB tarafından onur kuruluna sevk edilen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ve Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun görevden alınması konusunda bir çalışma olup olmayacağını sordu.

Topuz'un soru önergesine Başbakan Erdoğan adına cevap veren Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, TMMOB'un mensuplarını bireysel veya ticari bir oluşum içinde yürüttüğü mesleki faaliyetleri nedeniyle denetleme ve sorgulama yetkisine sahip olduğuna işaret etti. Bakanların, kendi görev alanlarıyla ilgili yasalarla verilmiş görevleri, Anayasa ve ilgili yasalar kapsamında yürütmekle mükellef olduklarını kaydeden Eroğlu, yaptıkları görevlerin ne şekilde denetleneceğinin ise yine Anayasa ve ilgili yasalarla

belirtildiğini kaydetti. Eroğlu, "Soru önergesinde iddia edildiği gibi bakanların görevlerinde bir ihmal söz konusu olsaydı, yetkili Anayasal kurumlar tarafından denetlenmiş olmaları nedeniyle yasal gerekleri de yerine getirilirdi. Bu nedenle TMMOB Genel Kurulu'nda alınan ve soru önergesine konu edilen karar, olmayan bir yetkinin kullanılmasından öte bir anlam taşımamakta olup tamamen subjektif değerlendirmelere dayanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber