Yolsuzluk operasyonunda, beşi memur 39 tutuklama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2008 07:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Mersin'de su ve elektrik sayaçlarında yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyon sonucu gözaltına alınan 50 zanlı adliyeye sevk edildi.

Göz altına alınanların içinde 5 devlet memurunun olduğu bildirildi. Polisin, yolsuzluk yaptığı iddia edilen kişileri önce kamera ile tespit ederek daha sonra operasyon yaptığı kaydedildi. Mahmekeye sevk edilen zanlılardan 5'i kadın 39 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Operasyon hakkında bilgi veren Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, haksız kazanç temin etmek amacıyla yasadışı yöntemlerle elektrik ve su sayaçlarına müdahale ederek devleti zarara uğrattıkları tespit edilen 50 kişinin göz altına alındığını söyledi.

Operasyon kapsamında aralarında Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ) İl Müdürlüğü görevlileri ile Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğünde sayaç okuma işini yapan taşeron firma çalışanlarının da bulunduğu anlatan Ekizer, şöyle devam etti: ''Operasyon kapsamında 5'i devlet memuru olmak üzere 11 TEDAŞ görevlisi, MESKİ'nin taşeron firması çalışanı 7 kişi, Gaziantep'te dijital saatleri geri almak için program hazırlayan 3 kişi, Şanlıurfa'da 1 TEDAŞ görevlisi, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 1 bilgisayar programcısı yakalandı. Gözaltı sayısının 50 olduğu operasyonda çok sayıda büyük lokanta işletmecisi de bulunuyor.''

Ekizer, operasyonda çok sayıda sahte mühür pensesi, sahte mühür, dijital saatleri geri almak maksadıyla kullanılan bilgisayar programları, bilgisayar arparatları ve müdahale edilen sayaçların ele geçirildiğine dikkat çekerek şunları kaydetti: "Zanlıların bugüne kadar elde ettikleri haksız kazancın tepsitine yönelik çalışmalar ise sürüyor. Zanlılar bugün 'Kanunun açıkca suç saydığı fiilleri işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, görevi kötüye kullanmak, irtikap ve nitelikli dolandırıcılık' suçlarından adliyeye sevk edildi.''

Zanlılar daha sonra adliyeye sevk edildi. Zanlıların sevk edilişi sırasında geniş güvenlik önlemi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber