Darbeyi normal gösteren cümleler ders kitaplarından atılacak

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 16 Eylül 2008 07:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı, 8. sınıf inkılap tarihi ve Atatürkçülük ders kitabında geçen ve askerî darbeleri normal gösteren ifadeleri düzeltecek.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, kitaplardaki ifadelerin düzeltilmesi için Talim ve Terbiye Kurulu ile İlköğretim Genel Müdürlüğü'ne talimat verirken, kitapta yakın tarihin anlatıldığı ünite yeniden ele alınacak.

Kendisi bu göreve gelmeden önce onaylanan ders kitabıyla ilgili Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Merdan Tufan, "Darbelerle ilgili kelime ve cümleler seçilirken daha hassas davranılabilirdi. 'Yakın tarihimiz' ünitesini gözden geçireceğiz." dedi. Ders kitapları dağıtıldığı için bunların toplanıp yeniden dağıtılmasının mümkün olmadığını belirten Merdan Tufan, "Geçen hafta oluşturulan bir komisyon aracılığıyla üniteyi yeni baştan düzenleyeceğiz, arkadaşlarımız çalışıyor." şeklinde konuştu.

İlköğretim 8. sınıf inkılap tarihi ve Atatürkçülük ders kitabında; "Artan ekonomik ve siyasi sıkıntılar 27 Mayıs 1960 tarihinde askerî müdahaleye yol açtı... Laiklik karşıtı söylem ve eylemlerin artması üzerine Milli Güvenlik Kurulu, 28 Şubat 1997 tarihinde hükümeti uyardı... 24 Ocak 1980'de uygulamaya konulan istikrar programı, ülkede yaşanan sıkıntıya çözüm olmadığı gibi huzursuzluklara da sebep oldu... 1980 12 Eylül'üne gelindiğinde TSK geçici bir süre için yönetime el koydu." ifadeleri yer alıyor. Kitap, kamuoyunun tepkisini çekmişti. İbrahim Asalıoğlu, Ankara

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber