Polisten okullarda uyuşturucu nöbeti

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 16 Eylül 2008 08:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, okullardaki madde bağımlılığı tehlikesinin yüzde 34 değil, binde 4 olduğunu söyleyerek, ?İçiniz rahat olsun, her okul önünde 1 polis nöbet tutacak? dedi

ORHAN TURHAN İSTANBUL

15-22 Eylül İlköğretim Haftası kapsamında Eyüp Otakçılar İlköğretim Okulu'nda düzenlenen etkinliğe katılan İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, ?Her okulun bir polisi var, korkmayın? dedi. Eyüp Otakçılar İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Hikmet Dinç, İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç'in yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Güsamettin Erdoğan ve Kaymakam Osman Kaymak da katıldı. Öğretmenlere ?Çocukları notlarla korkutmayın? mesajı veren İl Milli Eğitim Müdürü Özer, velilere de öğrencileri yasaklarla sınırlamak yerine teknolojinin gerektirdiği donanımlarla geleceğe hazırlamaları uyarısında bulundu.

TEHLİKE YÜZDE 34 DEĞİL, BİNDE 4

Her yıl İstanbul'da 100 okul açığı oluştuğunu söyleyen Özer, okullardaki şiddet ve madde bağımlılığı ile ilgili basında yer alan haberlere tepki gösterdi. Özer, ?Emniyet raporuna göre, madde bağımlılığı oranı okullarda yüzde 34'müş. Bu yalan. Velilerin içi rahat olsun, her okulda bir polis nöbet tutacak? dedi. Türkiye'deki okullarda madde bağımlılığıyla ilgili tehlikenin binde 3-4 arasında olduğunun altını çizen Özer, ?Bu bilgilere göre bakanlığın çalışmasını da inkâr etmek gerekir. Artık her okulun bir polisi var. 35 yıllık eğitimciyim, oranın bu şekilde olması mümkün değil. Yüzde 34 olsa biz bu okullarda nasıl durabiliriz? diye konuştu. Öğrencilerle birlikte 1/B sınıfına giren Ata Özer, çocuklarla bir süre sohbet etti.

Her yıl 3 bin yeni derslik yapılmalı

Özer, İstanbul'daki okullarda fiziki eksikliklerin tümünün giderildiğini, şu anda bir sıkıntı olmadığını söyledi. İstanbul'da 2,5 milyon öğrencinin eğitim ve öğretime başladığını belirten Özer, "Her yıl 3 bin yeni dersliğe ihtiyaç oluyor. Biz bunu hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile kapatmaya çalışıyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber