ABD'deki en başarılı 400 öğrenci arasında bir Türk

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Eylül 2008 13:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

ZONGULDAK Atatürk Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra üniversite öğrenimi için geçen yıl ABD'ye giden 19 yaşındaki Hazer Özcan, ABD Başarı Akademisi'nce, 2007-2008 eğitim ve öğretim yılının en başarılı 400 öğrencisinden biri seçildi.

Zonguldak'ta yaşayan müteahhit Atay ve Mine Özcan çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan Hazer Özcan, Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra ingilizce öğretmeni Feride Çelikiz'in tavsiyesi üzerine üniversite öğrenimi için Amerika'ya gitti. Kaliforniya eyaletinde, Pleasant Hill'deki Viable Vale Üniversitesi'nin İnşaat Mühendisliği Bölümü'ne kaydını yaptıran Özcan, ilk yılında derslerinde gösterdiği başarının yanında, sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerdeki başarısıyla da dikkat çekti. Ülke genelinde her yıl ilk ve orta dereceli okullar ile üniversiteler arasındaki en başarılı 400 öğrenciyi seçen ABD Başarı Akademisi, 2007-2008 listesine Hazer Özcan'ı da dahil etti. 48 yıldır kendi alanında başarı göstermiş isimleri ödüllendiren Başarı Akademisi, Özcan'ın lisedeki ingilizce öğretmeni Feride Çelikiz ile ailesine teşekkür belgesi gönderdi.

Özcan'ın öğretmeni 52 yaşındaki Feride Çelikiz, ?Hazer lisede de çok başarılı bir öğrenciydi. Bizden mezun olduktan sonra onun ABD'ye gitmesini çok istedim. Ailesinin de imkanı vardı. Israrlarım sonucunda geçen yıl bu ülkeye giden Hazer, 2007-2008 eğitim öğretim yılında en başarılı 400 öğrenci arasına girerek gururumuz oldu. Amerika'da en başarılı seçilen 400 öğrenci için her yıl bir katalog hazırlanıyor. Bu katalogda her öğrenci için ayrı bir sayfa var. Hazer'in de yer aldığı bu seneki katalog, Amerika'nın her yerine dağıtılıyor. Ben Hazer'in okulunu bitirdikten sonra da çok önemli şeyler yapacağını düşünüyorum? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber