Belediyeden 8 bin öğrenciye çanta

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2008 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yenimahalle Belediye Başkanlığı, ilçedeki 26 okulda 8 bin öğrenciye, çeşitli kırtasiye malzemelerinin yer aldığı okul çantası hediye etti.

Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, Yahyalar Durali Bezci İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende, eğitimin, bir ülkenin kalkınmasındaki ?olmazsa olmazlar' arasında ilk sırada yer aldığını söyledi.

Eğitimi ihmal etmelerinin asla mümkün olmadığını ifade eden Duyar, ?Eğitim, ülkemizin, yarınını, geleceğini doğrudan ilgilendiren bir konudur? dedi.

Dar gelirli ailelere destek olmak amacıyla çocuklara içinde, kalem, silgi, sulu boya gibi çeşitli kırtasiye malzemelerinin bulunduğu okul çantası armağan ettiklerini bildiren Duyar, bu tür katkıları artırarak devam ettireceklerini belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığının okulların donanımı için ayırdığı bütçenin, tüm okullara desteğe yetmeyeceğini vurgulayan Duyar, bu çerçevede, çevre düzenlemesi, boya-badana gibi eksiklerin giderilmesi için çalışma yapıldığını kaydetti.

Duyar, ayrıca ilçenin Ankara geneli kıyaslandığında eğitim ve öğretimde başarılı bir seviyede olduğunu da belirterek, yeni eğitim-öğretim yılının başarılı olmasını diledi.

Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldırım da belediye başkanlığının desteğinden son derece memnun olduklarını ifade ederek, ?Belediye başkanımız bu eğitim-öğretim yılında da öğrencilerimize sahip çıkıyor. Okulların fiziki eksikliklerini giderek, her alanda yanımızda olmasından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz? dedi.

Başkan Duyar'ın, tatil kitapları ve OKS ile SBS'ye hazırlanan öğrenciler için hazırlanan eğitim setleri ile öğrencilerin yanında yer aldığını bildiren Yıldırım, ?Belediye Başkanlığı olarak bu yıl 1 trilyon lira harcanarak, okullara destek sağlandı? dedi.

Yahyalar Durali Bezci İlköğretim Okulu Müdürü Abdulkerim Karadağ da okuldaki öğrencilere sağlanan katkılar dolayısıyla teşekkür etti.

Törende, Başkan Duyar ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldırım, öğrencilere içinde kırtasiye malzemesinin yer aldığı çantaları dağıttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber