Fakülte skandalı yargıya taşınıyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Eylül 2008 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖNDER YILMAZ Ankara

YÖK, Nevşehir Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi'nde bir yıl okuyan öğrencileri ?Sehven okudunuz? diyerek başka bölüme aktardı

Milliyet'in, yazışma belgelerinden edindiği bilgilere göre, Erciyes Üniversitesi Nevşehir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, 17 Mayıs 2007'de kabul edilen ve YÖK Kanunu'nda değişiklik öngören 5662 Sayılı Kanun'la adı ?Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi?ne dönüştürülerek Nevşehir Üniversitesi'ne bağlandı.

YÖK'ün bilgisi dahilinde, ÖSYM'nin 2007 Yükseköğretim Lisans Programları tercih kılavuzunda, Nevşehir Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi'ne yer verildi.

?Turist Rehberliği?, ?Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik?, ?Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik (ikinci öğretim)? adı altında üç bölüme 120 öğrenci yerleştirildi. Öğretmenlik eğitimi vereceği için program planlamasını YÖK'ün şartları doğrultusunda yeniden düzenleyen fakülte yönetimi, eğitim dersleri koydu ve onay için 25 Temmuz 2007'de YÖK'e gönderdi. YÖK'ün yanıtı gecikince derslere başlayan fakülte, 1. sınıf eğitim dönemini Haziran 2008'de tamamladı.

Kayıtta çıktı

YÖK, Erciyes Üniversitesi'ne 8 Temmuz 2008 tarih ile gönderdiği resmi yazıyla skandal kararı bildirdi. YÖK Başkan Vekili Ömer Demir imzalı yazıda, ?Sehven 2007 ÖSYS Yükseköğrenim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda, Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi yer almıştır? denildi.

?Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik? ile ?Turist Rehberliği? programlarının öğretmen yetiştirmeye yönelik olmadığını belirten YÖK, söz konusu öğrencilerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne aktarılmasının uygun görüldüğünü kaydetti.

Dekanlık, 8 Temmuz 2008'de son bir yazı daha göndererek bir yanlışlığa sebebiyet verilmemesi uyarısında bulundu ve ?Öğrencilerin akıbeti ne olacak?? diye sordu. 28 Ağustos 2008'de YÖK Başkan Vekili İzzet Ergenç imzasıyla kısa bir yazı gönderen YÖK, öğrencilerin İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'nde öğrenim göreceğini kesin bir dille belirtti.

Bunun üzerine öğrencilerin öğrenci numaraları değiştirilerek dosyaları İktisadi ve İdari Bilimler Fakütesi'ne gönderildi.

Şoke oldular

8-12 Eylül'de ikinci sınıfa kayıt yaptırmak için okula gelen veya internetten başvuru yapan öğrenciler şoke oldu. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne kayıt yaptırmaları gerektiği yanıtını alan öğrenciler dava açmak için hazırlığa başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber