Erdoğan'dan ?Jandarma bölgeleri daralacak' mesajı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Eylül 2008 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AYDIN HASAN Ankara

Başbakan, Emniyet'in iftarında polislere seslendi: ?Sorumluluk alanınız tabii beldelere kadar. Amacımız beldelerde de aynı uygulamayı yapmaktır. Bunu da başaracağız.?

Erdoğan, Emniyet Genel Müdürlüğü binasındaki iftarda, genç polislerle aynı masada oturdu. / Murat Pazarbaşı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, jandarmanın görev ve sorumluluk alanının daraltılarak, beldelerin polisin görev alanına alınacağı mesajı verdi.

Erdoğan, dün akşam Emniyet Genel Müdürlüğü binasında polis teşkilatına verilen iftar yemeğine katıldı. Erdğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın da katıldığı iftarda bir konuşma yaptı. Türkiye'nin terörle mücadeledeki deneyiminin ve hukuk ile güvenliği dengeleyen yaklaşımının benzer ülkeler için bir model oluşturduğunu ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

?Cesaret için kutluyorum'

?Birçok gelişmiş ülke terör olayları karşısında şaşkınlık yaşarken, Türkiye evrensel değerlerden ve güvenlik gereklerinden sapmadan mücadelesini sürdürmektedir. Askerimiz, polisimiz, jandarmamız bütün olarak, güvenlik güçlerimiz, terörle mücadelede ulaştıkları tecrübe ve donanımla başarılı bir performans sergilemektedir. Bu süreçte ortaya koyduğunuz cesaret ve gösterdiğiniz disiplin için hepinizi kutluyorum.?

Erdoğan, konuşmasında, jandarmanın adından bahsetmeden bu kolluk gücünün görev ve sorumluluk alanının daraltılacağı mesajını da verdi. Erdoğan, polislere, ?Sorumluluk alanınız tabii beldelere kadar... İlçelerde ve illerde, beldelere kadar bu böyle. Amacımız beldelerde de aynı uygulamayı yapmaktır. Bunu da başaracağız. Onun için de polis teşkilatımızın sayısal olarak daha da artırılması, güçlendirilmesi gerekir? dedi.

Beldelerde asayişi jandarma sağlıyor

Yasalara göre jandarma, il ve ilçelerin dışındaki kalan yerlerde emniyet ve asayiş hizmetini sağlıyor. Beldelerin polisin sorumluluk alanına bırakılması durumunda, jandarmanın alanı daralmış olacak.Tansu Çiller'in DYP liderliği döneminde hazırlanan ?İkinci Demokrasi Programı'nda jandarmanın kır polisine dönüştürülmesi vaadinin yer alması tartışmalara neden olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber