Kılıçdaroğlu, Fırat karşısına çıkamadı!

Haber Giriş : 23 Eylül 2008 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fırat ile Kılıçdaroğlu arasında Deniz Feneri derneği davası sonrasın başlayan tartışmanın canlı yayına taşınma girişimi sonuçsuz kaldı. Dün sabah saatlerinde Habertürk televizyonunda gelen canlı yayın teklifini kabul eden CHP'li Kılıçdaroğlu, daha sonra bu kararından vazgeçti. Kılıçdaroğlu'nun Fırat'a yönelttiği soruların cevabını almadan canlı yayına çıkmak istemediği yönünde gerekçe gösterdiği öğrenildi.

Fırat' televizyon kanalındaki programa yalnız katıldı.

Habertürk televizyonundan yapılan açıklamada Kılıçdaroğlu'nun söz verdiği halde yayına gelmediği söylenirken, CHP ise 'Söz verilmedi' açıklamasında bulundu.


AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun ?Ortağı olduğun MENAS'ın yurtdışına giden TIR'ında 89 kilo eroin yakalandı mı? MENAS hayali ihracat yaptı mı? sorusuna aynı gün yanıt verdi.

SORUMLU ŞOFÖR YARGIDA

Dengir Fırat, Habertürk'te katıldığı canlı yayında şöyle konuştu: ?Eylül 2007'de söylenen şirketten ayrıldım. O olayda eroin TIR'ın içinde değil, soğutucu motorda bulundu. Şoför yargılanıyor ve şirketin olayla ilgisi yok. Bu mahkemece tespit edildi. Şirket Hollanda'ya mal ihraç ediyor.?

Fırat, Kılıçdaroğlu'nun televizyon programına neden çıkmadığını sordu; ?Kılıçdaroğlu ?Ben müfteriyim' demeli. Çünkü iftirasını belgeleyemedi? diye konuştu.

ADRESİNİ VER EVE GÖNDEREYİM

Dengir Fırat, şunları söyledi: ?Sayın Kılıçdaroğlu bu programa gelmedi, kaçtı. Elimdeki belgeleri adresini vermesi halinde kendisine gönderebilirim. Uyuşturucu ve hayali ihracata ilişkin suçlamalar Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi. Eylül 2007'de de söz konusu şirketten (MENAS) ayrıldım. Bu iddialara defalarca yanıt verdim.?

ARKADAŞIMI MAĞDUR EDİYOR

Fırat, söz konusu eroin olayının Mart 2008'de gerçekleştiğine işaret ederek, ?En sevdiğim arkadaşım (MENAS'ın sahibi), benim siyasetçi olmam nedeniyle mağdur ediliyor? diye konuştu.

Fırat, CHP lideri Deniz Baykal'ın da eşinin mal varlığını kendi mal varlığı ile aynı anda açıklamasını isteyerek, ?Çünkü bazı mal hareketlerinin eşine geçtiği gözüküyor? dedi.

habertürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber