Yeni Boğaziçi Rektörü seviyeyi düşürdü!

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 23 Eylül 2008 05:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başörtüsü yasağına 'özgürlüklerin kalesi' olarak bilinen Boğaziçi Üniversitesi de katıldı. Eğitim yılının ilk günü öğrenciler, yeni rektörün direktifiyle okula alınmadı.

ABDULLAH YILDIRIM

Boğaziçi Üniversitesi'nde, dün sabah ders başı yapmaya gelen öğrenciler, üniversitenin yeni atanan rektörü Prof. Dr. Kadri Özçaldıran'ın aldığı başörtüsü yasağı kararıyla karşılaştılar. Başörtülü olarak okula alınmayan öğrenciler, karara tepki olarak üniversitenin güney kapısında toplanarak Boğaziçi Üniversitesi tarihinde ilk defa uygulamaya sokulan yasağı protesto ettiler. Kapı önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik gruba çok sayıda öğrenci de destek vererek derslere girmedi.

OKULUN TARİHİNDE İLK

Grup daha sonra, yasağı tanımadıklarını belirterek, kalabalık bir şekilde turnikelerden güvenlik görevlilerinin müdahalesine rağmen okula giriş yaptı. Grup bu sırada alkış ve ıslıklarla rektörlük önüne geldi ve yönetimi protesto etti. Öğrenciler yaptığı açıklamada okulun tarihinde ilk defa böyle bir uygulamaya gidildiği belirtilerek, başörtülü öğrencilerin şapkayla bile içeri alınmamasının mantığa sığmadığını ifade ettiler. Okul öğrencisi Ferhan Soylu, yasağı, aklı, vicdanı ve fikri hür çağdaş üniversite öğrencileri olarak protesto ettiklerini belirterek, "Yüzlerce öğrenciyi mağdur eden, demokrasiye inanan kesimleri, ülkenin geleceği konusunda hayal kırıklığına uğratan bu uygulamanın Boğaziçi öğrencileri olarak bir an önce sona erdirilmesini istiyoruz" dedi.

Zeynep Çalışkan adlı öğrenci ise güvenlikçilerin aşağılamaları ile karşı karşıya olduklarını söyleyerek, bu duruma tepki gösterdi. Bu arada Boğaziçi Üniversiteliler Derneği bir açıklama ile yasağı protesto etti. Açıklamada uygulamanın okul geleneklerine uygun olmadığı belirtilerek, "Boğaziçi Üniversitesi'nde gardrop modernizmi hortladı" denildi.

Zorla kağıt imzalatmak istediler

Üniversite kapısında güvenlik barikatıyla karşılaşan başörtülü öğrencilere rektörlük tarafından hazırlanan ve içeriğinde "Başörtülü girdiğim takdirde tüm hukuki sonuçları önceden kabul ediyorum" yazılı bir kağıt imzalatılmak istendi. Kağıdı imzalamayan çok sayıda başörtülü öğrenci ise Güney Kampüsü'nün kapısında bekledi. Önceki yıllarda üniversitelerinde başörtüsü ile ilgili bir problem yaşamadıklarını belirten Şeymanur Ekren, sabah ilk derse girmek için geldiklerinde engellendiklerini söyledi. Ekren, "Bize rektörden aldıkları kağıdı gösterip 'Ancak bu kağıdı imzalarsanız içeri girersiniz' dediler. Önceki yıllarda bu tür bir uygulama yoktu. Şaşkınlık içindeyiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber