Nükleer santral ihalesinde son teklif yarın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2008 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin-Akkuyu'da kurulması planlanan Türkiye'nin ilk nükleer santral inşaatı ve işletimi için açılan ihale çerçevesinde son teklifler yarın saat 14.00'e kadar alınacak, 14.30'da da tekliflerdeki ilk zarflar açılacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı Türkiye Elektrik Ticaret Anonim Şirketi (TETAŞ) tarafından yapılacak ihale "yarışma" şeklinde olacak. Kapalı teklif usulü ile yapılacak ihale Kamu İhale Kanunu'na tabi olmayacak.

İhaleye katılacak şirketler 3 ayrı zarf içinde tekliflerini sunacaklar. Birinci zarfta şirket veya ortaklığın başvuru mektubu, geçici teminat mektubu ve şartnamede belirlenecek diğer bilgi ve belgeler bulunacak.

İkinci zarfta Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) ölçütlerine uygunluk belgeleri, üçüncü zarfta ise teklife esas yıllara sari kilovat saat (kWh) cinsinden elektrik üretim miktarları ve satış fiyatları yer alacak.

Teklif sahiplerinin teminat tutarı 30 milyon YTL'den az olmayacak. İhale komisyonu öncelikle birinci zarflardaki teklifleri değerlendirecek. Bu zarftaki belgeleri şartnameye uygun olan şirketlerin ikinci zarfları açılmadan TAEK'e gönderilecek. TAEK, daha önceden belirlediği teknoloji ölçütlerine göre 15 gün içinde değerlendirme yapacak.

TAEK'in ikinci zarflarda yapacağı değerlendirmenin ardından uygun bulunanların üçüncü zarfları açılacak. En düşük fiyat teklifi ise Bakanlar Kurulu'nun onayına sunulacak.

Kamu, santralı kuracak ve işletecek şirkete 15 yılı aşmamak koşuluyla ürettiği elektriğe alım garantisi verecek.

Firmalardan teklif gelmemesi durumunda ihalesinin uzatılması söz konusu olabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber