SSK'nın devrine karşı 20 Kasım'da büyük eylem

Haber Giriş : 13 Kasım 2004 05:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesini protesto eden Emek Platformu dün Türkiye'nin dört bir yayında eylemdeydi. Pletform üyeleri tasarı geri çekilene kadar eylemlere devam edecekleri, 20 Kasım'da Ankara'da dev bir eylem erçekleştireceklerini ve hükümet geri adım atmazsa çalışanların 'üretimden gelen gücü'nü kullanıp greve gideceklerini açıkladı.SSK Hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesini ve Köy Hizmetlerinin kapatılmasını protesto eden Emek Platformu, tasarının Sağlık Komisyonunda kabul edilmesinin ardından ilk kez bir araya geldi. Ankara Yenişehir Dispanseri'nin önünde buluşan sendika üyeleri, AKP aleyhine attıkları sloganlarda, tasarının acilen geri çekilmesini istediler. 20 Kasım'da Ankara'da büyük bir eylem planı yapan sendikalar, 18 Kasım'da da Başbakanlık önüne siyah çelenk bırakarak protestolarına devam edecekleri mesajlarını verdiler.

'20 KASIM'DA TÜRKİYE İÇİN ELELE'

18 Kasım'da çeşitli protestolarla eylemlerine devam edeceklerini açıklayan sendika yetkilileri 20 Kasım'da genel eylem planlarını tekrar ettiler. 18 Kasım'da Başbakanlığa siyah çelenk bırakacak olan eylemciler, ardından 20 Kasım'da ise Türkiye genelinde büyük eylem gerçekleşecek.

"İşçi memur elele, genel greve", " AKP'nin imamı kaça sattın vatanı", " IMF'ye yumuşak, halka Kasımpaşalı" sloganları ile AKP'yi ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ı protesto eden sendikalara Halk Evleri de destek verdi. Türk Tabipler Birliği İkinci Başkanı Metin Bakkalcı "Sağlık çalışanlarının yüzde 10'u ile Türk halkının yarısına hizmet ulaştıran bir kurumu böyle ucuz taktiklerle devredemezler. Sosyal devlet anlayışını yok ederek, omuzlarındaki yükü atmaya çalışıyorlar. Halka yalan söylüyorlar, amaç tek elden yönetmek değil, sağlık hakkını paralı hale getirmek" dedi.

Emekli-Sen Genel Başkanı Kazım Ergül " Halkın kararı alınmadan yapılan her türlü değişiklik, hüsranla sonuçlanır. Bunlar masum uyarı eylemleridir. İnsanlar susarak sadece haklarını değil, ileride şeref ve haysiyetlerini de kaybederler" diyerek herkesi 20 Kasım'da Ankara'da eyleme destek vermeye çağırdı.

'KİMSE SSK'YA DİL UZATAMAZ'

Türk-iş Başkanı Salih Kılıç " Dayanışma içinde olarak sesimizi herkese duyuracağız. Basın mensupları bizi izliyorlar, ancak patronları sesimizi duyurmamıza engel oluyor" diyerek medyayı da eleştirdi. Bu sırada " Satılık medya istemiyoruz "sloganları atıldı ve bir kısım medya suçlandı. Kılıç daha sonra " Sağlık Bakanlığı SSK Hastanelerine göz dikmeden önce Anayasa'nın verdiği görevleri yerine getirsin. Anayasa'nın 56. maddesi Sağlık Bakanlığı'na sağlık sitemini kontrol etme, halka hizmet sunma görevini veriyor. Sağlık Bakanlığı bunun ne kadarını yerine getiriyor? Sağlık Bakanı önce kendi bünyesindeki hastanelere baksın, sonra SSK'nın standartlarını yükselteceğiz desin. SSK'ya kimse dil uzatamaz. Bu yasalarla hedeflenen emekçi sınıfın ekmeğine göz dikmektir. Yanlış kararlardan dönülmesini istiyoruz. Yoksa tepkimiz çok daha büyük olacak. Ayrıca Filistin Halkına başsağlığı diliyorum. Filistin halkı yalnız değildir" dedi.

birgün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber