Bayramda kent içi ulaşım İstanbul'da indirimli, Ankara'da ücretsiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2008 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul - İstanbul'da İETT otobüsleri, metro, tramvay, Taksim-Kabataş füniküleri ile İDO'nun şehir hatları vapurları, 3 günlük Ramazan Bayramı süresince yüzde 50 indirimli hizmet verecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) yapılan yazılı açıklamada, İstanbulluların 30 Eylülde başlayacak Ramazan Bayramı'nı rahat ve huzurlu geçirebilmesi için bir dizi önlem alındığı bildirildi.

Açıklamada, İBB Meclisi'nin aldığı karar uyarınca İETT otobüsleri, metro, tramvay, Taksim-Kabataş füniküleri ile İDO'nun şehir hatları vapurlarının 3 günlük bayram süresince yüzde 50 indirimli hizmet vereceği belirtildi.

Açıklamaya göre İETT, arife ve bayram günlerinde artacak yolcu yoğunluğuna paralel olarak otobüs sefer sayısını artıracak ve hizmetlerin aksamaması, normal ve ek seferlerin de düzenli olarak yapılması için gereken bütün tedbirleri alacak. Vatandaşlar da İETT ile ilgili sorunlarını "212-245 07 20" numaralı telefona iletebilecek.

Bu kapsamda Ulaşım A.Ş de, bayram tatili süresince tam kadro ve tam filo hizmet verecek. Bayram süresince metro, hafif metro ve tramvay seferleri, öğleden önce seyrek, öğleden sonraları ise sıklaştırılarak gerçekleştirilecek. Tarifeli seferler dışında, artan yolcu yoğunluğuna bağlı olarak ek seferler düzenleyerek İstanbullular'ın rahat seyahat etmesini sağlayacak. Ayrıca bayram süresince güvenlik önlemleri de en üst düzeyde tutularak kontroller sıklaştırılacak.

Vatandaşlar, her türlü sorun ve şikayetlerini Ulaşım A.Ş'nin "212-4440088" numaralı telefonuna ya da "www.istanbul-ulasim.com.tr" adresine bildirebilecek.

İDO da bayram süresince artacak yoğunluğa paralel olarak vatandaşların rahat ulaşımını sağlamak için gerekli düzenlemeleri yapacak. Her bayram olduğu gibi, sefer sayılarını artıracak ve rezervasyon tarihlerini genişleterek vatandaşlara hizmet verecek.

Vatandaşlar, İDO ile ilgili şikâyetlerini de "212-4444436" numaralı telefona iletebilecek ve aynı numaradan rezervasyon yaptırabilecekleri gibi bilet satışını da gerçekleştirebilecek. Ayrıca biletler, tüm Varan Turizm acentelerinden de temin edilebilecek ve İDO'nun ücret tarifesi ve sefer programı "www.ido.com.tr" adresinden görülebilecek.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) de İstanbul'a bayram boyunca tam kapasiteyle su verecek, olabilecek su arızası ve kanal tıkanmasıyla ilgili tedbirleri ve nöbetçi ekip sayısını artıracak.

Vatandaşlar, İstanbul genelinde su ve kanal tıkanmaları için "Alo 185" ve "212-5883800 / 212-3210000" numaralı telefonlara müracaat edilebilecek.

İtfaiye ekipleri de her zaman olduğu gibi 24 saat görev başında olacak.


ANKARA'DA ULAŞIM BAYRAMDA ÜCRETSİZ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin Ramazan Bayramı ve 9 günlük tatili rahat ve huzur içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla tüm önlemleri alırken, belediye otobüsleri bayram süresince ücretsiz hizmet verecek.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, 9 günlük tatil süresince alışveriş, konaklama, ulaşım merkezleri ile mezarlıkları sürekli denetim altında tutacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Zabıta Ekipleri, Ankara'ya gelecek ve şehir dışına çıkacak vatandaşların huzurunu sağlamak için de AŞTİ'de denetimlerini arttırdı. Ayrıca şehir içi ulaşımı sağlayacak özel halk otobüsü, minibüs ve taksiler de Zabıta Müdürlüğü ulaşım ekiplerince denetlenecek. Çevre Zabıtası ekipleri takviyeli olarak denetimlerini sürdürerek, çevre ve gürültü kirliliği ile ilgili şikayetleri değerlendirecek. Başkentlilerin alışverişlerini rahat ve güvenli bir ortamda yapabilmeleri için işportacıların bulvar ve caddeleri işgal etmelerine izin verilmeyecek.

Ankaralılar 3 günlük Ramazan Bayramı süresince kent içi ulaşımda EGO otobüslerinden ücretsiz olarak yararlanabilecekler.

-MEZARLIKLARA OTOBÜS SEFERLERİ-

EGO, Ramazan Bayramı süresince Karşıyaka ve Cebeci Asri Mezarlığı'na otobüs seferleri düzenleyecek. Karşıyaka Mezarlığı'nı ziyaret edecek vatandaşlar 3 gün boyunca metro hattında bulunan ?Hastane Durağı?ndan saat 06.00'dan itibaren 10 dakikada bir Karşıyaka Mezarlığı'na taşınacak. Cebeci Asri Mezarlığı'nı ziyaret edecekler için de yine Bayram sonuna kadar Sıhhiye Köprüsü üzerinden, Ulus Anafartalar Çarşısı Önü ve Zafer Çarşısı önünden yarım saatte bir otobüs kaldırılacak. Vatandaşların rahat ve huzur içinde kabristan ziyaretlerini yapabilmeleri için Karşıyaka Mezarlığı ve Cebeci Kabristanı içinde 10 tane servis aracıyla özel ring seferleri yapılacak.

Ayrıca ziyaretçiler, Karşıyaka, Cebeci ve Sincan mezarlıklarının girişlerinde MEBİS ?Mezarlık Bilgi Sistemi?nde yer alan kiosklar sayesinde yakınlarının bulunduğu mezarı ve en kısa yolu harita çıktısı da alarak kolaylıkla bulabilecek. Her yıl olduğu gibi mezarlıklarda Bayram süresince hoparlörlerden Kuran-ı Kerim okunacak, nöbetçi güvenlik ve temizlik ekipleri de görev başında olacak.

Büyükşehir Belediyesi ve bağlı birimlerindeki hizmetlerin aksamaması için Bayram'da nöbetçi personel uygulamasına gidilecek. ?188 Alo Ambulans? hizmeti bayram boyunca kesintisiz görev yaparak bayramda Ankaralıların yardımına koşacak. İtfaiye ve cenaze hizmetlerinin yanı sıra ASKİ Kanal Arıza ve Doğalgaz Arıza ekipleri 24 saat aralıksız görev yaparak, vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılayacak.

Vatandaşlar Belediye ile ilgili ihtiyaç ve şikayetlerini şu telefonlara yapabilecekler:

Mavi masa : 153

Doğal gaz arıza : 187

Su ve kanal arıza : 185

İtfaiye : 110

Alo cenaze : 188

Alo ambulans : 188

Zabıta : 231 79 84 ? 229 66 91

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber