Dış Ticaret Müsteşarlığı'ndan oyuncak kitap uyarısı

Haber Giriş : 25 Eylül 2008 13:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Dış Ticaret Müsteşarlığı, bazı yabancı üreticilerin üç yaş altı çocuklara yönelik oyuncaklar için gerekli testleri yaptırmamak için ?Üç yaşından küçük çocuklar için uygun değildir? ibaresi koyduklarını belirterek, söz konusu sınıflamada yer alan oyuncak kitapların çocuk sağlığı ve güvenliği için risk yaratmayacağına dair tüm test raporlara sahip olması gerektiği uyarısında bulundu.

Dış Ticaret Müsteşarlığı, üç yaşından küçük çocuklar için üretilen oyuncak kitapların çocuk sağlığı ve güvenliği için risk yaratmayacağına ilişkin tüm test raporlarına sahip olması gerektiğini bildirdi.

Dış Ticaret Müsteşarı Tuncer Kayalar'ın ithalat yoluyla piyasaya sunulacak, oyuncak sınıfına giren kitaplara ilişkin yaptığı açıklamada, tüketicilere uyarıda bulunuldu. Açıklamada, bazı yabancı üreticilerin, üç yaş altı çocuklara yönelik oyuncaklar için gerekli bazı testleri yaptırmamak amacıyla, oyuncakların üzerine ?Üç yaşından küçük çocuklar için uygun değildir? ibaresi koydukları kaydedildi. Açıklamada, ?Söz konusu sınıflamada yer alan, üç yaşından küçük çocuklar için üretilmiş oyuncak kitapların çocuk sağlık ve güvenliği için risk yaratmayacağına dair tüm test raporlarını haiz olması gerekmektedir? uyarısında bulundu.

Açıklamada, oyuncaklar üzerinde uyarı ibaresi bulunsa dahi söz konusu oyuncakların üç yaş altı çocuklara yönelik oyuncak testinden geçtiğine ilişkin belgelerin aranacağı vurgulanarak, ?Söz konusu ürünleri ithal eden ithalatçıların ithalat aşamasında zor durumda kalmamaları için ilgili belgeleri bulundurmaları, ailelerin çocuklarının güvenliği açısından oyuncak alırken bahse konu sınıflandırmayı göz önüne almaları büyük önem arz etmektedir? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber