'ODTÜ'nün suda bakteri araştırması doğru değil'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2008 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara'nın suyuna ilişkin ODTÜ'nün araştırmasının ?bilimsel olmadığını? öne sürdü.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, ?Su gözaltında? ve ?ODTÜ'nün yaptığı araştırmada Ankara'nın bazı bölgelerinden alınan suda bakteriyolojik açıdan sıkıntı olduğu? yönündeki haberlerin doğru olmadığı ifade edildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

?ODTÜ'nün yaptığı araştırmanın sonuçlarının bilimsel olduğunu söylemek maalesef mümkün değildir. Çünkü kendilerine daha önce yazı yazılarak devletin resmi kuruluşları ile birlikte örnek alınması teklif edilmiş ancak bugüne kadar bu önerimize kendilerinden bir cevap gelmemiştir.

Ayrıca kendilerinden su örneği aldıkları yerlerin adresleri ısrarla istenmesine rağmen örnek aldıkları yerler ve örnek alma teknikleri konusunda bir türlü bilgi alınamamıştır. Kendilerine 19 Eylül 2008 günü ASKİ Genel Müdürlüğünden itirazlarımızı belirttiğimiz bir yazı gönderilmiş olmasına rağmen bir türlü cevap verilmeyişi iyi niyetle bağdaşmayan bir gerçeğin olduğunu ortaya koymaktadır.

Umarız ODTÜ, üniversitedeki kanun dışı yapılaşma konusunda intikam duygusuyla hareket etmiyordur. ODTÜ yetkilileri neden birlikte numune almaktan çekinmektedirler? Bu teklifimizin kabul edilmemesi gerçekte böyle bir araştırmanın yapılmadığının ya da yapılan araştırmanın çarptırıldığının açık kanıtıdır.

Halkı paniğe sevk etmek için yapıldığı kuvvetle muhtemel olan bu açıklamayı basına sızdırmalarının bir iyi niyet taşımadığı açıktır. Bu nedenle ilgililer hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber