Kılıçdaroğlu: Baykal ve Erdoğan da Uğur Dündar'ın yönetiminde tartışsın

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2008 17:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Gurup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat arasındaki polemik sürüyor. Kılıçdaroğlu, Fırat'ın bugün düzenlediği basın toplantısının ardından kameraların karşısına geçti. Kılıçdaroğlu, bu sefer yeni bir öneride bulundu. Genel Başkanı Deniz Baykal ile Başbakan Erdoğan'ın da Uğur Dündar'ın programına çıkmasını istedi.

Dengir Mir Mehmet Fırat'ın hayalî ihracat yaptığına ilişkin iddialarını bugün de sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu, AK Partili milletvekiline istifa çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu, Fırat'ın, "İddiaların kanıtlanmasına gerek yok, belgeler hakkımda şüphe uyandırsa bile istifa ederim" sözlerini hatırlatarak, "Sizin alnınıza Danıştay kararını yapıştırıyoruz. Bunu çivilememiz mi gerek Sayın Fırat" diye konuştu. Daha önce Fırat'tan 'baron' olarak bahseden Kılıçdaroğlu, bu tavırdan vazgeçmesini ailesinden aldığı terbiyenin gereği olarak açıkladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Dengir Mir Mehmet Fırat'ın hayali ihracat iddiasını inceleyen müfettişin, vicdan azabı içinde kendisini aradığıyla ilgili sözlerine de değindi. CHP Grup Başkanveiki, "Müfettişin raporunu açıklayın. Ben de bu müfettişin hangi gerekçelerle vicdan azabı çektiğini açıklayacağım." dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın malvarlığına yönelik iddialarla ilgili olarak ise şunları söyledi: "Cesaretleri ve yürekleri varsa Baykal ve Erdoğan'ın dokunulmazlıklarını kaldırılalım, yargılansınlar. Cesaretiniz yoksa, Sayın Baykal'ın dokunulmazlığını kaldırın. Erdoğan'ın neyin arkasına saklandığı görülmüş olsun." Kılıçdaroğlu, Baykal ve Erdoğan'ın Uğur Dündar yönetiminde tartışması teklifini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber