Ergenekon'a Hizbut Tahrir de karıştı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 28 Eylül 2008 07:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon operasyonuyla tekrar gündeme gelen Hizbuttahrir örgütünün Türkiye sorumlusu Yılmaz Çelik tutuklandı.

Ancak Çelik'in, Ergenekon'dan değil 2005'te Beyazıt Camii'ndeki provokatif eylemden arandığı ortaya çıktı. Bu davalardan 2 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan Çelik, Sincan Cezaevi'ne gönderildi. Ergenekon'dan tutuklanan teğmenlerden M. Ali Çelebi'nin Hizbut Tahrir üyelerine "Büyük işlere imza atacağız." dediği iddia edilmişti.

Ankara Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Yılmaz Çelik'i, önceki akşam 17.00 sularında gözaltına aldı. İnfaz savcısına çıkarılan Yılmaz Çelik, gıyabında verilmiş 2 yıl 9 ay hapis cezası, vicahiye çevrilerek Ankara Sincan Cezaevi'ne gönderildi. Çelik'in, yakalama kararı bulunduğu için, uzun süredir kayıplara karıştığı ortaya çıktı. 2005 yılı Eylül ayında İstanbul Beyazıt'ta cami avlusunda toplanan Hizbut tahrir örgütü üyeleri, provokatif bir eylem düzenlemişti. Bu eylemi organize eden, örgüt lideri Yılmaz Çelik, daha sonra Adana ve Ankara'da da benzer eylemlere imza atmıştı. Bu olayların ardından, İstanbul, Ankara ve Adana'da düzenlenen operasyonlarda Hizbut Tahrir militanları yakalanmış ve haklarında davalar açılmıştı. Yılmaz Çelik'in işte bu 2005 yılındaki eylemlerden sonra açılan davalar nedeniyle 2 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.

Ergenekon soruşturması kapsamında 4 teğmen ile 1 askerî okul öğrencisi, Hizbut tahrir örgütü militanlarıyla irtibatlı oldukları gerekçesiyle tutuklanmıştı. Ergenekon Davası çerçevesinde tutuklanan teğmenlerden M. Ali Ç.elebi'nin Hizbuttahrir üyelerine, "Büyük işlere imza atacağız." dediği iddia edilmişti. Teğmen Çelebi'nin, Hizbut tahrir zanlılarıyla görüştüğü iddia ediliyor.

Cumhuriyet'teki hisselerini Veli Küçük'e satacaktı

Cumhuriyet'in yüzde 10 hissesine sahip olan Çapan, Ergenekon'un finansörü olmakla suçlanıyor. Gürbüz Çapan'ın adı, Cumhuriyet Gazetesi'nin satışı için 'Ergenekon' soruşturmasında tutuklu bulunan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'le yapılan görüşmede de geçmişti. Çapan'ın satış için, USİAD Başkanı Kemal Özden, Doğu Perinçek, Ferit İlsever, İlhan Selçuk ve Veli Küçük'ü buluşturduğu iddia edilmişti. Çapan, Cumhuriyet hisselerini satmak için Veli Küçük'le pazarlık yaptığını kabul etmiş, görüşmeye Özden'in isteğiyle katıldığını, Küçük, İlsever ve Özden'in, kendisinden Cumhuriyet Gazetesi'nin hissesini ve yine kendisine ait Cumhuriyet TV ile radyosunu almak istediklerini söylemişti. Önerdiği miktar kabul edilmeyince anlaşamadıklarını belirten Çapan'a göre, bu üç isim ulusalcı yayın grubu kurmak istiyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber