Üniversitelerde, öğrenci ve eğitimci değişimi

Haber Giriş : 30 Eylül 2008 20:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

YÖK, Avrupa üniversiteleri arasında ?Erasmus? adıyla gerçekleştirilen öğrenci ve öğretim üyesi değişim programına benzer bir uygulamayı Türkiye kendi bünyesinde de hayata geçirecek. Üniversitelerarası işbirliğini teşvik amacıyla öğrenci ve eğitimcilerin değişimini öngören ?Ulusal Değişim Programı (UDEP)? başlıklı taslağa Ramazan Bayramı'ndan sonra son şekli verilecek. Program şu noktalarda uygulanacak:

Askeri okullar dahil

- Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini kapsayacak, ancak hazırlık ve birinci sınıf öğrencileri programdan yararlanamayacak. Öğrenciler, öğrenimlerinin bir bölümünü ikili anlaşma imzalanan yurtiçindeki başka bir yükseköğretim kurumunda gerçekleştirecek. Değişimin süresi aynı akademik yılda 1 veya en fazla iki dönemi kapsayacak.

- Öğrencilere burs, yükseköğretim kurumlarına da ödenek sağlanacak.

Disiplin engel değil

- Değişime, örgün eğitimde okuyan tam zamanlı öğrenciler başvuracak. Öğrencilerin not ortalamasının en az 2.0/4 ya da 70/100 olması gerekecek. Öğrencilerin yabancı dil bilgisi etkili olacak.

- Öğrencinin disiplin cezası alması UDEP'den faydalanmasına engel olmayacak.

- Öğrenciler, misafir oldukları sürece kendi yükseköğretim kurumlarına harçlarını ödemeye devam edecek. Değişime katılan öğrenciler, kayıtlarını donduramayacak.

- Bir kez UDEP öğrencisi olunabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber