İnfaz koruma memuru sözlü sınavında her adaya 3 saniye ayrıldı

Haber Giriş : 14 Kasım 2004 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bizler (çünki dün yani 08 Kasım 2004 günü artık yaklaşık 4-5 bin kişi olduğumuzu öğrendim onun için ben demiyeceğim) 3269 sayılı kanunla uzman erbaş olarak atandık ve 2 ile 15 yıl arasında şerefle yurdumuza hizmet edip kusurumuz olmaksızın kendi isteğimiz ile ayrıldık.

Bu arada bir kurum düşünün bu kadar tercih edilmesine rağmen; bu kadar istifa olayı yaşansın??? Neyse bizim ilgili kanunlar gereği tekrar memuriyete alınmamız mümkün.Bu sebep zaten istifayı tetikleyen ve kolaylaştıran unsurlardan biri. Gündeminizde sizin de yer vermiş olduğunuz Adalet bakanlığı İnfaz koruma Memurluğu ile ilgili bir komedi yaşadık ben ve binlerce arkadaşım dün. Bu büyük bir skandaldır ve bence ülkemizin ayağındaki prangaları takan zihniyetin sesi dün SÖZDE sınavların yapıldığı illerde yine duyulmuştur.

Ben bu uyduruk sınava Denizli ilinde katıldım. İzmir de ikamet ettiğim için bu macera bana toplam 300-350 milyona patladı. Ama ya diğer arkadaşlarım? Yurdun dört bir yanından çoluk çocuğunun ekmek parası,nafakası için gelen gençler? Bizler aylardır bu komedi için mi harıl harıl ders çalıştık.Kimimiz 3-5 kilo fazlası için gece gündüz erimeye çalıştı.Peki kaç arkadaşım bu masrafları nerelerden,hangi boğazların rızkından kesti dersiniz.Biz bu soruların cevaplarını dün ağlayan gözlerden ve kısık,boğuk ,umutsuz seslerden aldık.Ama asıl duyması geekenlere duyurmak bizim asıl borcumuz imiş.Duyuracağız!

Bakınız sözlü mülakat, boy-kilo ölçümü ve elemesi vesaire bütün sınavlar toplam 170 kişiye yönelik olarak yapıldı. İlanda bu işlem alınacak personel sayısı olan 10 kişiyi geçtiği takdirde 5 güne yayılacaktı. Ne oldu dersiniz? 172 kişi içinde bir adayın sınavına 3 saniye ayrıldı. Evet yanlış duymadınız 3 saniye. Yani adını soyadını söyle ve çık. Başka hiçbir şey yok. Soru yok. Sınav yok. 5-6m mesafeden adını ve soyadını söyleyip çıkan birini görmek bile kolay değil iken acaba infaz koruma memuru olup olamayacağına nasıl karar verdiler?

Ve daha komiği punları astıklarında gördük ki hep buçuklu.Yani 61,5 gibi. Ya bu buçuk neden? Kazanan adaylar acaba kim? Bu şaibe adalet bakanlığının çözmesi gereken bir konudur bence. Adaleti adalet bakanlığından talep ediyoruz.Dün arkadaşlar ABD ordusunun Irak macerasına katılmak için davetini konuşup tartışıyorlardı.Beyin göçü olurmu bu bilmem.
Saygılarımla
Yorum yazan: Osman Oral ATAMER

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber