Başbakanlık'ın güvenliği kime emanet, belli değil

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Ekim 2008 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MANSUR ÇELİK Ankara

CHP, Bakanlar Kurulu salonu da dahil, Başbakanlık'taki tadilatı yapan firmada hangi güvenlik ölçütlerinin arandığını sordu. Başbakanlık, 'Vakıfbank tarafından yapıldığı için, ihale yöntemi ve tutarı hakkında elinde bilgi bulunmadığını' açıkladı

CHP, Başbakanlık'taki tadilata ilişkin ihalenin nasıl yapıldığının ve firmada hangi güvenlik ölçütlerinin arandığının açıklanmasını istedi. Soruya yanıt veren Başbakanlık, tadilat ve yenileme işlemlerinin, Başbakanlık mevduatının tutulduğu Vakıfbank tarafından yapılması nedeniyle ellerinde ihale yöntemi ve tutarıyla ilgili bilgi bulunmadığını açıkladı.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye verdiği soru önergesinde Başbakanlık'taki tadilatı yapan firmanın hangi ihale yöntemiyle seçildiğini sordu.

Erdoğan'ın yerine önergeyi yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Kılıçdaroğlu'na Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Seyfullah Hacımüftüoğlu'nun yazısını gönderdi.

Başbakanlık hizmet binasındaki Başbakanlık makam bölümünün taşıyıcı sisteminin olası bir depremde risk taşıdığı yönünde Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nca verilen 19 Temmuz 2004 tarihli rapor doğrultusunda tadilat ve yenileme projesi hazırlandığını belirten Hacımüftüoğlu şöyle dedi:

Güvenlik sorusu yanıtsız

"Makam bölümünde yapılan tadilat ve yenileme işleri mevduatımızın tutulduğu Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. tarafından yaptırılmış, bu sebeple ihale yöntemi ve tutarı ile ilgili bilgi kurumumuzda bulunmamaktadır."

Böylece, Kılıçdaroğlu'nun, "İhale kapsamında, Bakanlar Kurulu salonunun da bulunması nedeniyle, işi yapan firmada hangi güvenlik ölçütleri arandı? Bu firmanın güvenlik belgesi ve akreditasyonu nedir?" sorusu yanıtsız kaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber