359 bin 847 öğretmen eğitimden geçirildi.

Haber Giriş : 15 Kasım 2004 00:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı 2004 yılını hizmetiçi kurslara ağırlık verdi. Bakanlık, personelini verdiği çeşitli branşlardaki kurslarda güncel ve mesleki bilgilerle donattı. Milli Eğitim Bakanlığı Hizmetiçi Dairesi Başkanlığı'nca yürütülen faaliyetlerde adeta rekora gidildi. 650 bin öğretmen kadrosuyla tam bir eğitim ordusuna sahip MEB, 396 merkezi ve 8 bin 788 mahalli hizmetiçi eğitim kurusu düzenleyerek toplam 9 bin 184 hizmetiçi kursu düzenledi. Bu kurslara merkezi hizmetiçine 31 bin 449 ve mahalli hizmetiçi eğitim kursunu 328 bin 398 bin öğretmen ve idareci katılarak toplam 359 bin 847 çalışan eğitimden geçirildi.

MEB iki katagoride çalışanlarına verdiği hizmetiçi eğitim kurslarının süreleri 1 gün ile 1 yıl arasında değişmekle beraber, çoğunlukla iki ve dört haftalık programlar şeklinde düzenliyor. Hizmetiçi Daire Başkanlığı 2004 yılı için düzenlediği palan doğrultusunda 232 değişik konuda eğitim gerçekleştirdi. Bu faaliyetler içerisinde en çok önem ve ağırlık verilen konular şöyle gerçekleşti:

"Türk Dili ve Edebiyatı, Bilgisayar, Yabancı Dil (Yabancı dil öğretim metot ve teknikleri, öğretmen ve personel yabancı dil öğretimi), Eğitim Yönetimi, Öğretim metotları, Program Geliştirme, Eğitim Teknolojisi, Trafik ve Çevre Bilgisi, Türk Milli Eğitim Sistemini Tanıtım, İlkokul Öğretmenlerine Formasyon Kazandırma ve Özel Eğitim ve Rehberlik alanları."

2004 eğitim-öğretim yılında düzenlenen Türk Dili ve Edebiyatı seminerlerine katılım büyük oranda gerçekleşti. Bakanlığın özellikle MEB Müsteşarı Necat Bircan'ın da ayrı önem verdiği Türk dilinin güzel ve doğru kullanımına ilişkin kurslarda okumayı sevdirmek, okunan bir metni, şiiri incelemeyi öğretmek amacıyla daha fazla önem verilen kurs niteliği taşıdı. Kurslarda diğer bir alan ise bilgisayar okur-yazarlığı kursu oldu. Bakanlık, 45 bin okula bağlatmaya başladığı internet çalışmaları doğrultusunda çalışanlarını ve öğrencilerini dünya ile entegre etmeyi amaçliyor. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bu doğrultuda 2004 yılı başlarında İntel ve Microsof gibi bilişim şirketlerine de öğretmenlere kurs verdirterek, formatör öğretmen yetiştirilmesine start verdirmişti.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber