Üniversiteler açıldı...

Haber Giriş : 06 Ekim 2008 13:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

42 Üniversite 15 Eylül'de 2008-2009 eğitim öğretim yılına başlarken, diğer üniversiteler de yeni akademik yıla "Merhaba" dedi. 2008-2009 eğitim-öğretim yılında yeni kayıt yaptıran 505 bin öğrenci üniversiteyle tanıştı.

Aralarında Karadeniz Teknik, Gümüşhane, Giresun, Ordu ve Rize Üniversiteleri'nin de yer aldığı 42 üniversite, 15 Eylül Pazartesi günü açılırken, diğer üniversitelerde de yeni eğitim-öğretim yılı bugün başladı.

-BURS BAŞVURULARI BAŞLADI-

Üniversitelerin açılması ile öğrenciler yine kronik sorunlarla yüz yüze geldı. Başta barınma, ulaşım , ders materyalinin sağlanması olmak üzere birçok sorun öğrencileri maddi sıkıntıyla karşı karşıya bırakabiliyor. Bu borunları belli bir ölçüde çözebilmek için çeşitli kurumların, her yıl ekonomik durumu iyi olmayan, başarılı üniversiteli gençlerini maddi açıdan desteklemek amacıyla verdikleri burslar için başvuru süreleri de başladı. Burs veren vakıflara ilişkin adres ve telefonlara Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün, ?www.vgm.gov.tr? adresinden ulaşılabiliyor.

-YENİ ÜNİVERSİTELER KAĞIT ÜZERİNDE-

Türkiye'de son iki yılda toplam 41 üniversite kuruldu ve bütün iller üniversiteye kavuştu. Ancak yeni üniversitelerin birçoğu kağıt üzerinde kaldı. Her bir üniversitenin altyapı yatırım maliyeti 300 milyon doları geçiyor. Öğretim üyesi açığı çözüm bekleyen en önemli sorunlar arasında yer alıyor. Yeni kurulan üniversiteler için en az 30 bin öğretim üyesine gereksinim var.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber