8 Ekim 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 08 Ekim 2008 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-TEZKERE GÖRÜŞÜLÜYOR

-TBMM Genel Kurulu'nda Türk Silahlı Kuvvetleri'ne Irak'ın kuzeyine sınır ötesi operasyon yetkisi veren ve sürenin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin hükümet tezkeresi görüşülüyor.

(Saat: 14.00)

-GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL BAŞBUĞ CHP LİDERİ BAYKAL GÖRÜŞMESİ

-Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Anamuhalefet partisi ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı CHP Genel Merkezi'nde ziyaret ediyor. (Saat: 11.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN İNGİLTERE ESKİ BAŞBAKANI BLAIR GÖRÜŞMESİ

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere eski Başbakanı Tony Blair ile Başbakanlık Resmi Konutu'nda bir araya geliyor. (Saat: 15.15)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN ÇEK CUMHURİYETİ BAŞBAKANI TOPOLANEK GÖRÜŞMESİ

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi bir ziyaret çerçevesinde Ankara'ya gelen Çek Cumhuriyeti Başbakanı Mirek Topolanek ile bir araya geliyor.

-Erdoğan ve Topolanek ortak basın toplantısı düzenliyorlar.

-Başbakan Erdoğan, Çek Başbakanı Topolanek onuruna Başbakanlık Resmi Konutu'nda öğle yemeği veriyor. (Saat: 11.00/12.30/13.30)

-TBMM GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu'nda Dünya Su Forumu ile coğrafi işaretlerin korunması hakkındaki yasal düzenlemeler ele alınıyor. (Saat: 14.00)

-TBMM ÇEVRE ARAŞTIRMA KOMİSYONU TOPLANTISI

-TBMM Çevre Araştırma Komisyonu yeni yasama yılındaki gündemini belirlemek amacıyla toplanıyor. (Saat: 13.00)

-MECLİSTE GRUBU BULUNAN SİYASİ PARTİLER GRUP BAŞKAN VEKİLLERİNİ SEÇİYOR

-TBMM'de grubu bulunan siyasi partiler grup başkanvekili, grup yönetim kurulu ve grup denetçileri için seçim yapıyor.

-CHP'deki seçimlerde, 3 Grup Başkanvekili, 9 Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve 2 Grup Denetçi Üye seçimi gerçekleştiriliyor. (Saat: 12.30)

-HAZİNE, EYLÜL AYI NAKİT DENGESİNİ AÇIKLAYACAK

-Hazine, Eylül ayı ve Ocak-Eylül döneminde nakit bazda harcama ve tahsilatlar ile nakit dengesi ve faiz dışı fazlayı açıklıyor. (Saat: 17.30)

-AĞUSTOS AYI SANAYİ ÜRETİMİ AÇIKLANIYOR

-TÜİK, sanayi üretiminde Ağustos ayında yaşanan değişimi açıklıyor. (Saat:10.00)

-İŞ DÜNYASI REKABET KÜLTÜRÜNÜ TARTIŞIYOR

-TOBB ve Rekabet Kurumu, mal ve hizmet piyasalarının serbest ve sağlıklı bir rekabet ortamı içinde oluşumu ve geliştirilmesi ile rekabet kültürünün daha sağlam temeller üzerine yerleştirilerek geniş kitleler tarafından benimsenmesi amacıyla 12 ilde düzenleyeceği ?Rekabet Kültürü ve İş Dünyası Toplantıları?nın ilki TOBB Merkez Bina'da yapılıyor. (Saat: 10.00)

-BAKAN ÇELİK FUTBOL TURNUVASI AÇILIŞ TÖRENİNDE

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ?Tek Ayaklı Kramponlar Hasan Doğan Anısına Sahaya? futbol turnuvasının Keçiören Aktepe Stadı'ndaki açılış törenine katılıyor. (Saat: 10.00)

-TÜDEF'DEN NUMARA TAŞINILABİLİRLİĞİ İLE İLGİLİ BASIN TOPLANTISI

-Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Çetin, 9 Kasım'da başlayacak olan mobil telefonlardaki numara taşınılabilirliği ve tüketiciye etkileri ile ilgili Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda basın açıklaması yapıyor. (Saat: 11.00)

-KIZILAY İLE LİONS FEDERASYONU ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

-Türk Kızılayı ile Uluslararası Lions 118-U Anadolu Yönetimi Çevresi Federasyonu arasında gönüllü kan bağışçısı kazanımını ve bilinçlendirilmesi konusunda işbirliği protokolü Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali ve Uluslararası Lions 118-U Anadolu Yönetimi Çevresi Federasyonu Genel Yönetmeni Ln. Ender Sakintuna'nın katılımıyla imzalanıyor. (Saat: 10.00)

-YENİ OLUŞUM HAREKETİ LİDERİ ŞENER'DEN HÜKÜMETE ?TERÖR? ELEŞTİRİSİ

-Aktütün Karakolu'na yönelik PKK saldırısının ardından terör ve terörle mücadele yeniden Türkiye'nin en önemli gündem maddesi haline gelirken, Yeni Oluşum Hareketi lideri Abdüllatif Şener'den de hükümete terörle mücadele konusunda eleştiri geldi.

-Aktütün karakoluna yapılan saldırıdan önce de bölgeden şehit haberleri geldiğini hatırlatan Şener, buna rağmen hükümet cephesinde terörle ilgili ciddi bir çalışma yapılmadığını belirterek ?Bir yılı aşkın süredir yaşadığımız süreç bile terörle mücadele konusunda açık ihmallerin yaşandığını göstermiştir? dedi. Şener, ?PKK terörü sadece TSK'nin askeri operasyonlarla üstesinden geleceği bir konu değil. Terörist eylemlere karşı çok yönlü tedbirlerin alınması lazım. Politikaların hedeflerin özellikle siyasal iktidar tarafından belirlenmesi lazım? diye konuştu.

-AKP'nin uyguladığı ?kavgacı ve çatışmacı? siyaset nedeniyle Türkiye'de kurumlar arası güven bunalımı yaşandığını belirten Şener, terörle mücadelenin en önemli şartının kurumlar arası işbirliği, güven ve dayanışma olduğunu söyledi. Şener, ?Türkiye hızla kine, nefrete dayalı siyaset yapma tarzından vazgeçmelidir. Kavga dövüş ortamını sürdürmekten vazgeçmelidir. Güvensizliği sürekli derinleştirmekten vazgeçmelidir. Kurumlar birbirine inanmalı, güvenmeli ve bir araya gelmelidir? dedi.

-KRİZ KOŞULLARI YATIRIM ŞEVKİNİ KIRDI

-Geçen yılın ilk sekiz ayında 19 milyar 988.2 milyon YTL'ye ulaşan teşvik belgesi alınan yatırım tutarı, bu yıl aynı dönemde 19 milyar 773.4 milyon YTL'de kaldı. Yıllık enflasyon baz alındığında teşvikli yatırım tutarında reel olarak yüzde 11 dolayında bir düşüş olduğu belirlendi.

-Enerji ve madencilik yatırımlarında hızlı artışlara karşılık, hizmetler, imalat sanayii ve tarımda keskin düşüşler görüldü. Bölgesel dağılımda da dengesizlik arttı, yatırımların yarıya yakınını Marmara aldı.

-TÜRK GENCİNE 499 YABANCI ÜNİVERSİTEDE YÜKSEK LİSANS ŞANSI

-Yükseköğretim Kurulu lisans eğitimini bir üst kademeye taşıyarak yüksek lisans eğitimini yurtdışında tamamlamayı planlayan gençlere 499 üniversitede yüksek lisans şansı tanıyor.

-MEMURLAR ARTIK DİSİPLİN RAPORUNU GÖREBİLECEK

-Danıştay 12. Dairesi, memurların kendileri hakkında hazırlanan disiplin raporlarını inceleyebilecekleri kararını verdi. Danıştay, adil yargılanma hakkına dikkat çekerek memurların istemesine karşın, soruşturma raporu incelemeden ceza kararı verilmesinin hukuka aykırı olacağı kararını verdi.

-EN ÇOK SAHNEYE SAHİP OLAN ADT'DE OYUNCU VE TENİK KADRO EKSİK

-Devlet Tiyatroları içinde 11 sahneyle, en çok sahneye sahip olan Ankara Devlet Tiyatrosu, yılda bin 500 yüz temsile ulaşırken, özellikle erkek oyuncu ve teknik kadroda sıkıntı yaşıyor.

-Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürü Serhat Nalbantoğlu, ?Kadromuzda olan erkek sanatçılarımızdan herhangi bir oyunda görev almayanı yok. Hatta bir oyuncunun üç oyunda bile görev aldığı oluyor. Bu nedenle bir o kadar da dışarıdan yardımcı, sözleşmeli oyuncu alıyoruz. Teknik kadroda da büyük açık var? dedi.

-AKBANK YENİ KUŞAK TİYATRO'DAN DALİ'YE OYUN

-Akbank Yeni Kuşak Tiyatro tarafından, Sakıp Sabancı Müzesi'ndeki sürrealist ressam Salvador Dali sergisi için özel olarak hazırlanan ?Salvador Dali Göndermeleri İçimi Isıtıyor? oyunu 18 Ekim Cumartesi Akbank Sanat'ta sahnelenecek.



1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Finlandiya'da.

- Cumhurbaşkanı Gül, Finlandiya Cumhurbaşkanı Tarja Halonen tarafından resmi törenle karşılanacak,

- Gül ve Halonen baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı yapacak.

- Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye-Finlandiya İş Konseyi toplantısına katıldıktan sonra Parlamento Başkanı Sauli Niinistö ve Finlandiya Başbakanı Matti Vanhanen'i kabul edecek.

- Gül, Finlandiya'daki Tatar Türkleriyle bir araya gelecek.

- Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Finlandiya Cumhurbaşkanı Halonen'in onurlarına vereceği akşam yemeğine katılacak.

2- TBMM Genel Kurulunda, Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye yönelik terör tehdidinin ve saldırılarının bertaraf edilmesi amacıyla Hükümete verilen yetkinin, 17 Ekim 2008 tarihinden itibaren 1 yıl daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi görüşülecek.

3- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Afyonkarahisar Valiliği ve belediyesini ziyaret ettikten sonra "Bütçe Sürecinde Parlamentonun Değişen Rolü" konulu uluslararası sempozyuma katılacak.

- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, sempozyumda konuşacak.

- Toptan, Burdur Valiliği ve belediyesini de ziyaret edecek, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin 2008-2009 Akademik Yılı açılış törenine katılacak.

4- Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak olan Çek Başbakanı Mirek Topolanek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başbakanlık Merkez Bina'da resmi törenle karşılanacak.

- Erdoğan ve Topolanek, Başbakanlık Merkez Bina'da ortak basın toplantısı yapacak.

- Başbakan Erdoğan, Çek Başbakanı Topolanek onuruna Başbakanlık Resmi Konutu'nda öğle yemeği verecek.

- Başbakan Erdoğan, İngiltere eski Başbakanı Tony Blair ile Başbakanlık Resmi Konutu'nda görüşecek.

5- Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı ziyaret edecek.

6- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Türk Girişimci ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından İstanbul'da düzenlenen "KOBİ'lerde Dönüşüm" konulu sempozyumun açılışına katılacak.

7- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye Petrol Jeologları Derneğince Antalya'da düzenlenen Kuzey Arap Plakası Petrol ve Gaz Zirvesi'ne (NAPOGS 2008) katılacak.

8- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Etimesgut Türkkuşu tesislerinde düzenlenen 2. Sivil Havacılık Fuarı'nın açılışına katılacak.

9- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Makedonya'da yapılan Güneydoğu Avrupa Savunma Bakanları (SEDM) toplantısının açılış törenine katılacak.

- Toplantıyı, Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski açacak.

- Vecdi Gönül akşam saatlerinde yurda dönecek.

10- Deneyimli politikacıları bir araya getiren The Elders grubunun (Küresel Köyün İhtiyar Heyeti) 3 üyesi Desmando Tutu, Jimmy Carter ve Lakhdar Brahimi, Kıbrıs görüşme sürecine destek vermek amacıyla adaya gidiyor.

- The Elders Grubu, Ledra Palace Otel'de yapılacak Türk ve Rum siyasi parti yetkililerinin toplantısına katılacak.

11- Siyasi partilerden.

- CHP TBMM grubunda, Meclis grup başkanvekillikleri ve grup yöneticileri için seçim yapılacak.

- Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, Rize'de partisinin il kongresine katılacak.

12- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı, 12 ilde düzenlenecek "Rekabet Kültürü ve İş Dünyası" toplantılarının ilki olan Ankara'daki toplantıya katılacaklar.

13- Teröre tepki.

- Sakarya Üniversitesi Öğrenci Konseyi üyeleri, "Şehitlere Saygı ve Teröre Lanet Yürüyüşü" yapacak.

- Kocaeli'nde Türk-İş 1. Bölge Temsilciliği tarafından "Teröre Lanet" yürüyüşü ve basın açıklaması yapılacak.

- Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkanı Mustafa Erol ve yönetim kurulu üyeleri, şehit Jandarma Astsubay Çavuş Hasan Önal'ın Eskişehir'de yaşayan ailesini ziyaret edip baş sağlığı dileyecek.

- Diyarbakır'ın Hantepe Köyünde 12 yıl önce teröristlerce katledilen 4 öğretmen için anma etkinliği düzenlenecek.

14- Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Dünya Habitat Günü dolayısıyla TOKİ ile ODTÜ-MATPUM'un ortak çalışmasının

sonuçlarını açıklanacağı toplantının Ankara'daki açılışında konuşacak.

15- Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu ve Adli Tıp Derneğince düzenlenen "1. Uluslararası Avrasya Adli Bilimler Kongresi" İstanbul'da başlayacak.

16- Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından İstanbul'da düzenlenen "Çocuk Gerçeği ve Medya Okuryazarlığı Dersinin Önemi" konulu uluslararası panel sona erecek.

17- Üniversitelerde yeni akademik yıl açılışı.

- İstanbul Üniversitesinde 2008-2009 eğitim-öğretim yılı, törenle başlayacak.

- Ege, Amasya ve Fırat üniversitelerinde yeni akademik yıl açılış törenleri yapılacak.

18- Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun (TMSF) satışa çıkardığı Olay Medya Ticari ve İktisadi Bütünlüğünün ihalesi yapılacak.

19- Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, Erzurum'da düzenleyeceği basın toplantısında, ekmek fiyatları ve sektör sorunlarını değerlendirecek.

20- Türk mobilya tasarımcılarının eserleri, Viyana'da tasarım haftası çerçevesinde sergilenecek.

21- Kimya dalında 2008 Nobel Ödülü Stockholm'de açıklanacak.

22- İngiltere Sotheby's Müzayede Evi'nde, Kanuni Sultan Süleyman'ın İtalyan Ressam Tiziano Vecellio tarafından yapılan portresinin de aralarında bulunduğu İslam Dünyası Sanat Eserleri Müzayedesi yapılacak.

23- Fuar...Toplantı...Ziyaret...

- İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar Merkezinde gerçekleştirilen CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı devam ediyor.

- Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin,Ankara'da GSM numara taşınmasıyla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- Diyarbakır'da "1. Uluslararası Diş Hekimliği Fakültesi Kongresi" düzenleniyor.

- Hırvatistan'ın Ankara Büyükelçisi Gordon Bakota başkanlığındaki heyet, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı ziyaret edecek.

- Aksaray ve Kırşehir valilikleri tarafından ortaklaşa Aksaray'ın Ortaköy ilçesine bağlı Sarıkaraman beldesindeki Yunus Emre Anıt Mezarı'nda Yunus Emre'yi anma günü etkinlikleri düzenlenecek.

24- Altın madencileri "güven" istiyor.

- Altın Madencileri Derneği Başkanı Ümit Akdur:

- "Türkiye'nin 6 bin 500 tonluk altın potansiyeli var. Bunu harekete geçirmek için sektöre ciddi sermaye girişinin sağlanması, sermaye girişi için de yatırımcıya güven verilmesi gerekiyor."

25- Hasan Doğan Ampute Futbol Turnuvası'nın açılış töreni, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'ın da katılımıyla Keçiören Aktepe Stadı'nda yapılacak.

- Açılışın ardından, bakanların da forma giyeceği Şöhretler Karması ile Ampute Milli Takımı arasında gösteri maçı oynanacak.

26- Futbol Federasyonunun, Devlet Bakanlığı'nın işbirliğiyle gerçekleştirdiği "Milli Gurur Milli Forma" sergisinin açılışı, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu tarafından Kızılay Metro İstasyonu Sergi Salonu'nda yapılacak.

27- (A) Milli Futbol Takımı, 2010 Dünya Kupası Avrupa elemelerinde Bosna-Hersek ve Estonya ile yapacağı maçların hazırlıklarını BJK İnönü Stadı'nda basına kapalı antrenmanla sürdürecek.

28- Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Sürmeli Oteli'nde 32 üst klasman hakeminin katılacağı değerlendirme toplantısı yapacak.

29- Basketbolda 24. Erkekler Teknosa Türkiye Kupası'nda eleme grupları mücadelesi (C) Grubu'nda Çorum'da, (D) Grubu'nda da Erzurum'da yapılacak 2'şer maçla sona erecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber