3 bin kişilik TTK kadrosu için 14 bin kişi başvurdu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2008 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak'ta işsiz gençlerin umudu Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), yeni eleman alacağını duyurunca, müracat yerlerinin önünde uzun kuyruklar oluştu. TTK Genel Müdürlüğü, kurumun Beden Gücü Yönetmeliği'ne uygunluklarının belirlenmesinin ardından noter huzurunda çekilecek kurayla 1.500 artı 1.500 olmak üzere toplam 3 bin gruplu üretim işçisi alacak. Söz konusu duyurunun yapılmasının ardından geçen üç günde, müracat sayısı 14 bin 75 kişiye ulaştı. Sayının son başvuru tarihi olan 17 Ekim'e kadar 50 bini bulacağı tahmin ediliyor.

TTK, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Temmuz 2008 tarihinde indiği Kozlu Müessesesi Uzunmehmet 1 nolu kuyusunun eksi 560 koduna yaptığı işçi alımı açıklaması için harekete geçti. Yeraltında çalıştırılmak üzere kuruma 3 bin işçi alımı için TTK yönetim kuruluna yetki verildi. Zonguldak'ta bulunan genel müdürlük, hafta başından bu yana kuruma bağlı Kozlu, Üzülmez, Karadon, Amasra ve Armutçuk müesseselerinde müracat merkezleri kurdu. Zonguldak, Bartın, Karabük ve köylerini kapsayan bölgede işsiz gençler, kendi yerleşim birimlerinin bağlı olduğu müesseseler önünde kuyruklar oluşturarak iş başvurusunda bulunuyor. 17 Ekim 2008 tarihine kadar devam edecek müracaatlar çerçevesinde üç günde 14 bin 75 kişi başvurdu. Ancak bunlardan 3 bini maden ocaklarında çalışmak üzere istihdam edilecek.

İşçi alımı konusunda Bakanlar Kurulu kararına göre TTK yönetim kurulunun yetkili kılındığını hatırlatan yetkililer, şunları söyledi: "Hazırlanan formlar temin edilerek kayıtlar yapılabilecek. Adaylarda işe giriş tarihi itibariyle 30 yaşını doldurmamış olma şartı aranacak, madenlere de yatkınlıkları konusunda sınava tabi tutulacaklar. Mülakatla maden direği taşıtacağımız adayların kazma, kürek ve baltayı nasıl kullandıkları uygulamalı test edilecek, avuç içlerinden işe yatkınlıkları da belirlenecek. Boy ve kilo dengesi göz önünde bulundurularak tercihler yapılacak. Başvuranlar madencilik bilgileri konusunda ön elemeden geçirilmelerinin ardından noter huzurunda çekilecek kurayla iş başı yaptırılacaklar."

TTK Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, nitelikli işçi açığının giderilmesine yönelik 1500 artı 1500 olmak üzere 3 bin, gruplu üretim işçisinin alımı için kurumun Kozlu, Amasra, Üzülmez, Karadon ve Armutçuk müessese müdürlüklerine başvurular bugün başladı. Merkez ilçe ve ve bağlıilçe ve köylerdeki 30 yaşını doldurmamış işsiz gençler, 2 iş haftası boyunca iş müracaatında bulunabilecek. Müesseseler'in alacağı işçi sayıları ise şöyle: Armutçuk 150+150, Kozlu 325+325, Üzülmez 225+225, Karadon 700+700 ve Amasra'ya da 100+100 işçi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber